אינומד השקיעה מיליון דולר בחברת ביו-וירז

החברה פיתחה ערכה לבדיקת השפעת הרכבי תרופות שונים על נגיף האיידס

ynet עודכן: 15.07.01, 11:18

אינומד, הקרן למדעי החיים של ג'רוזלם גלובל ונצ'רס (JGV), השקיעה מיליון דולר בחברת ביו-וירז. כך מסרה ד"ר דליה מגידו, מנהלת שותפה בקרן.

ביו-וירז פיתחה ערכה לבדיקת הרגישות של וירוס ה-HIV לתרופות המיועדות לטיפול בחולי איידס. כיום מטופלים רוב החולים ע"י תערובות ("קוקטילים") של תרופות אנטי-רטרו-ויראליות.

הערכה שפיתחה ביו-וירז תבדוק את הרגישות של החולה למספר רב של תרופות בהרכבים ובריכוזים שונים ותציע תוצאות מדויקות שתאפשרנה תהליך קבלת החלטות מקיף יותר.

לפי ארגון הבריאות העולמי, הופך וירוס ה-HIV לסיבה השכיחה ביותר למוות ע"י נגיף. הטיפול בתרופות אנטי ויראליות עולה 10-15 אלף דולר לחולה כל שנה. ארגוני בריאות בינלאומיים מציינים את הצורך בבדיקות מהירות, רגישות ופחות יקרות כדי לאפשר לרופאים לקבוע את הטיפול האופטימלי עבור כל חולה.

בדיקת הרגישות לתרופות HIV, היא היישום הראשון של החברה. אך הטכנולוגיה מהווה בסיס לפיתוח בדיקות בנגיפים אחרים וטיפולים גנטיים במקרים של איידס, סוגי סרטן מסוימים, ומחלות נגיפיות אחרות.

ביו-וירז (עמידות לשעבר) נוסדה ע"י ד"ר אלנה אפל, ומונה 5 עובדים. ביו-וירז הצטרפה לחממת ניות , מקבוצת האחים עופר ועמותת נצרת עלית השנה.

JGV מנהלת קרנות הון סיכון בהיקף של 200 מיליון דולר. הקרן מתמקדת בחברות סטארט-אפ בשלביהן המוקדמים, בעיקר בתחומי הטלקומוניקציה, טכנולוגיות תשתית לאינטרנט ואמצעים רפואיים. לקרן משרדים בישראל ובארצות הברית, ועם המשקיעות בה נמנות: AOL, NDS, קומברס, טלקום איטליה, אג'לנט ומוטורולה.

אינומד, הקרן למדעי החיים של JGV, מחפשת חברות בשלב הראשוני והטרום-ראשוני המציעות פתרונות לצרכים רפואיים שטרם מצאו מענה, על ידי פיתוח טכנולוגיה חדשנית למילוי הפערים בשוק הרפואה הכלל-עולמי.

 

 
פורסם לראשונה