בעוד פחות משלושה שבועות אמורה להיפתח שנת הלימודים תשס"ב, והתסריט הקבוע חוזר - כרגיל, כמו בכל שנה, מתריע ארגון המורים העל-יסודיים כי פתיחת שנת הלימודים בספק.
מהארגון נמסר כי הוא מנסה לנהל מו"מ עם האוצר, אך הממשלה נוקטת, לדברי הארגון, בסחבת מכוונת וגוררת את ציבור התלמידים, ההורים והמורים עד הרגע האחרון.
הארגון אומר כי הוא מעוניין לנהל מו"מ בכמה נושאים: הסכם עבודה – המורים דורשים כי המשכורת מורה אקדמאי מתחיל תעמוד על 5,000 שקל לפחות. סעיף נוסף שדורשים המורים מתייחס לנושא הצמדת שכר המורים לשכר המהנדסים: האוצר מחויב לבצע, מדי שנה, בדיקה של שחיקת שכר המורים לעומת שכר המהנדסים, אך לדברי המורים, טרם בוצעה בדיקה זו לגבי השנים 1999, 2000 ו-2001.
נושא נוסף שמעלים המורים הוא מציאת פתרון ל-400 מורים מפוטרים. הארגון דורש גם כי יוגדלו מכסות הפרישה לפנסיה מוקדמת של המורים.
"כשנגיע לערב ה-31 באוגוסט שוב יאשימו באוצר את ציבור המורים בחוסר אחריות. אנו מתריעים עכשיו, חודש לפני, כדי שלא יגידו שלא הזהרנו מראש שמו"מ על הסכם עבודה יש לנהל מבעוד מועד", אמר יו"ר ארגון המורים העל-יסודיים, רן ארז.
"המורים נוקטים בקו סחטני"
ממשרד האוצר נמסר בתגובה, כי למורים הוצע כבר לפני חודשיים הסכם שכר התואם להסכם המסגרת במשק, אך הם מתעקשים לייצר משבר לקראת פתיחת שנת הלימודים.
באוצר אומרים, כי טענות המורים אינן מוצדקות. "אם המורים באמת ובתמים היו מעונינים להגיע להסכם ולפתוח את שנת הלימודים במועדה ניתן היה לחתום על הסכם עבודה כבר לפני שבועות", אמר היום הממונה על השכר באוצר, יובל רכלבסקי. "למרבה הצער נראה כי המורים סבורים כי פתיחת שנת הלימודים היא מנוף אינסופי להשגת הטבות מיוחדות. אנו מקווים כי המורים ינטשו קו סחטני זה, ויחתמו בשבעות הקרובים על הסכם שעליו חתומים כל עובדי המגזר הציבורי", אמר.