נמרוד נוביק, כיום סגן נשיא בכיר והאחראי על הגז הטבעי בקבוצת מרחב, הפתיע היום בראיון ל- ynet ואמר: "לא יעלה על הדעת שלא לרכוש גז טבעי במקורות בתחום ישראל". קבוצת מרחב היא יזמית הקמת צינור הגז ממצרים. לדבריו, "חיוני לרכוש גז טבעי גם ממצרים, על מנת להבטיח גיוון מקורות ותחרות מחירים. עתודות הגז הטבעי במצרים" הוא מסביר, "גדולות בהרבה מכמויות הגז שהתגלו סמוך לחופי אשקלון".
קבוצת מרחב שותפה עם חברת הנפט הלאומית של מצרים ואיש העסקים המצרי חוסיין סאלם, בתאגיד המבקש לספק גז טבעי ממצרים לישראל.
הפרויקט של מרחב כולל המשך גם צינור גז טבעי תת ימי שיוביל גז לטורקיה. אורכו של הצינור יגיע לאורך של 780 ק"מ, ומוצאו בדלתת הנילוס, שם נמצאים הקידוחים המצריים.
באשר לתנודות הפוליטיות במזרח התיכון, והאפשרות שאלו ישבשו את אספקת הגז ממצרים, השיב נוביק: "מדינת ישראל רוכשת זה 20 שנה נפט ממצרים, והאספקה נמשכה גם בימי מלחמת לבנון, כאשר בעולם הערבי היו שאמרו כי הנפט המצרי מניע את הטנקים הישראלים בלבנון. חתימה מצרית היא חתימה".
"צינור הגז שאנו עומדים להקים" אמר נוביק, "יניב למצרים הכנסה שנתית של כמיליארד דולר, יותר מהכנסותיה של מצרים מתעלת סואץ. שיבוש אספקה לישראל יביא להפרעה באספקת הגז הטבעי המצרי גם לטורקיה".
בנק השקעות אירופאי, הנמצא בבעלות הקהילה האירופאית, מגלה היום נוביק ל- ynet, מתעניין במימון 30% מהפרוייקט. מעורבות הבנק האירופאי מבטיחה אף היא, לדברי נוביק, את יציבות האספקה מצד מצריים.
ממשלת מצרים התחייבה בחודש מאי האחרון בפני ראש הממשלה אהוד ברק, כי במידה וייחתם ההסכם, תספק מצרים את כל צרכי הגז הטבעי לישראל בעשרים השנים הבאות.
שר האוצר, אברהם שוחט, ייפגש מחרתיים (ביום שישי הקרוב) עם כל המעונינים לספק גז טבעי לישראל, כדי לשמוע את עמדתם. בעקבות הפגישות יגבש שוחט את עמדתו לגבי המקורות מהם תרכוש ישראל גז טבעי.
בכירים במשק האנרגיה מעריכים כי שר האוצר יחליט לרכוש גז טבעי הן מהחברות הישראליות בעלות הקידוחים באשקלון, והן ממצרים.