מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה יפתח בקיץ הקרוב נספחות כלכלית חדשה באבו דאבי, שתהיה אמונה על הקשרים בין ישראל ואיחוד האמירויות. הנספחות הכלכלית תהא אמונה מטעם משרד הכלכלה והתעשייה על חיזוק קשרי המסחר והכלכלה בין ישראל ואיחוד האמירויות וכן על משיכת השקעות זרות מאיחוד האמירויות לכלכלה הישראלית. עם הקמתה, תצטרף נספחות זו למערך הנספחויות הכלכליות אותן מפעיל מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה, הפועל בלמעלה מ-50 מוקדי פעילות עסקית מסביב לגלובס. עבור מינהל סחר חוץ, מדובר למעשה בנספחות ה-45, המצטרפת, בין השאר, לנספחות הכלכלית החדשה במנילה, בירת הפיליפינים, שנוסדה ע"י משרד הכלכלה בשנה שעברה (2020).
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
בראש הנספחות הכלכלית החדשה באבו דאבי, עתיד לעמוד אביעד טמיר, שניהל בחמש שנים האחרונות את תחום ההשקעות הזרות. במסגרת תפקידו היה אמון טמיר (38) על איתור חברות המעוניינות להשקיע בישראל וסיוע בחיבור אל כל הגורמים הרלוונטיים בישראל. נוסף על כך, היה אמון גם על ייסוד הקשר בין Invest Israel לבין האמירויות, בדגש על שת"פ בתחומי ההשקעות, המחקר והפיתוח וקידם הסכם שיתוף פעולה עם משרד ההשקעות של אבו דאבי (ADIO). בתפקידיו הקודמים במסגרת המגזר הציבורי, שימש טמיר כמנהל רכש עבור משרד הביטחון בניו יורק ויועץ מנכ"ל המשרד לאזרחים ותיקים. טרם כניסתו למגזר הציבורי, עבד טמיר בסוכנות היהודית ובארגון הג'וינט, היה ממייסדי עמותת "מעש" לשילוב צעירים בשירות הציבורי ועסק בניהול משברים בחברת הייעוץ גיתם BBDO IM. לטמיר תואר ראשון במנהל עסקים ובלימודי מזרח אסיה מהאוניברסיטה העברית בירושלים, תואר שני במדיניות ציבורית מהמרכז הבין תחומי והוא גם בוגר תוכנית "עתידים למנהל הציבורי".
1 צפייה בגלריה
מלון אמרון האמירויות ולצידו מגדלי מלונות ועסקים
מלון אמרון האמירויות ולצידו מגדלי מלונות ועסקים
אבו דאבי
(צילום: איתי בלומנטל)
על פי דו"ח שהופק ע"י מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה באוקטובר 2020, הפוטנציאל הכלכלי של כלכלת ישראל עם איחוד האמירויות, נוגע בסוגיות רבות הכוללות חיזוק הקישוריות תעופתית בין ישראל למדינות המפרץ ומזרח אסיה, יבוא נפט, יצוא פתרונות בתחום האנרגיה, יצוא יהלומים, משיכת השקעות מקרנות פרטיות וממשלתיות להיי-טק והתעשייה הישראלית, יצוא פתרונות בתחום הבריאות הדיגיטלית והציוד הרפואי, יצוא פתרונות מים (התפלה, טיהור, חיסכון וניהול חכם), יצוא פתרונות חקלאיים, יצוא פתרונות סייבר, יצוא טכנולוגיות בתחום הפינטק, יצוא של פתרונות בתחום האנרגיה המתחדשת והירוקה, שיתוף פעולה בתחום המו"פ והחלל ועוד.
שר הכלכלה והתעשייה, עמיר פרץ: "במאמץ לחזק את היחסים הכלכליים עם העולם הערבי ככלל, ועם מדינות המפרץ בפרט, ולאור הפוטנציאל הכלכלי העצום הטמון בחיזוק היחסים הכלכליים בין ישראל לבין איחוד האמירויות, החלטנו על הקמת נספחות כלכלית - מסחרית שתהווה כתובת ובית עבור התעשייה הישראלית. הנספחות תפעל בשוק האמירתי ,אך גם תהיה כתובת מרכזית אחת עבור כל החברות באיחוד האמירויות המעוניינות לקדם עסקיהן עם מדינת ישראל. אני בטוח כי פתיחת הנספחות הכלכלית תעניק דחיפה משמעותית ליוזמות השונות שכבר החלו, ותוביל את היחסים הכלכליים לשיאים חדשים של שיתוף פעולה מסחרי וכלכלי".
אוהד כהן, מנהל מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה: "אנו גאים ושמחים על הקמת הנספחות הכלכלית החדשה של ישראל באבו דאבי, שתסייע רבות לחיזוק פעילותה הכלכלית של ישראל באיחוד האמירויות ואזור המפרץ הפרסי. נספחות זו מצטרפת אל מערך הנספחויות הכלכליות הפועל בכ-50 מוקדי פעילות מסביב לעולם ומעניק בכל יום ובכל שעה סיוע לאלפי נציגי חברות ישראליות הפונות אלינו על מנת לקבל סיוע בחדירה אל שווקים בינלאומיים, סיוע עם אתגרי רגולציה שונים, קבלת מידע מקצועי-עסקי על שוק היעד וטיפול בחסמי סחר המעיבים על פעילותן של חברות ישראליות בחו"ל. נספחויות אלה, משמשות גם כתובת עבור החברות הזרות, בבואן לאתר פתרונות טכנולוגים ותעשייתיים שיש לישראל להציע, לאתר היזמנויות השקעה בשוק הישראלי ולבחון כיצד והאם באפשרותן לייצר פעילות עסקית אל מול ובשיתוף השוק הישראלי. אני משוכנע שהנספחות החדשה באיחוד האמירויות תניב תשואות משמעותיות לאור העניין הרב שעולה מצד האמירתים המתעניינים בשורה ארוכה של טכנולוגיות ישראליות וכן לאור ההון הרב המצוי באמירויות ועשוי להיות מתורגם להשקעות משמעותיות בכלכלה ובתעשייה הישראלית".