מאפים קטנים, בצורת תפוחי אדמה, ממולאים בכל טוב. את הפירה אל תתפתו להכין רק מבטטה. חייבים לערבב עם תפוחי אדמה, כדי שלא יהיה מתוק מידי.
|
|
ציון גולשים: | | (6 מדרגים) |
|
|
| חומרים (8 מנות) | |
|
|
4 תפוחי אדמה קלופים |
1 בטטה קלופה |
3 ביצים |
1/2 כוס קמח |
עלים מ-2 ענפי רוזמרין - קצוצים דק - ועוד כמה לקישוט |
2 בצלים פרוסים דק |
מספר שיני שום קצוצות |
200 גרם פטריות שמפיניון ופורטובלו, פרוסות |
500 גרם כבדי עוף מנוקים |
שמן זית |
חופן פיסטוק קלוף ושבור |
חופן עירית ופטרוזיליה, קצוצות דק |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- בסיר מניחים את הבטטה, תפוחי האדמה, 3 שיני שום ומעט מלח. מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהם רכים (כדי לקצר את זמן הבישול אפשר לחתוך אותם לקוביות גדולות).
- מסננים, מועכים לפירה ומוסיפים את הביצים והקמח.
- מחממים את התנור ל-240 מעלות צלזיוס.
- מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצלים עד שהם מזהיבים. מוסיפים את הרוזמרין, שן שום שנותרה, העירית, הפטרוזיליה והפטריות, ומטגנים במשך 4 דקות. מוסיפים את הכבד לטיגון קצר עד שמשחים מעט. מוסיפים את הפיסטוק, מתבלים ומורידים מהאש.
- בידיים רטובות, יוצרים עיגול בגודל תפוח אדמה קטן מבצק הבטטות. יוצרים חור במרכז, ממלאים במלית הכבד והפיטריות וסוגרים שוב לצורה של תפוח אדמה. מניחים בתבנית אפייה משומנת. ממשיכים כך עם שאר הבצק והמלית.
- זורים מעל המאפים עלים מענפי הרומזרין, ואם רוצים גם שיני שום. מכניסים לתנור ואופים עד שהם מזהיבים. מגישים חם עם רוטב פטריות, או יין.
|
|
|
|