מכינים את הפירה: מבשלים את תפוחי האדמה עם השום במים, עד להתרככות. מסננים את המים ומחזירים לאש לאידוי יתרת הנוזלים. מועכים, מוסיפים את החלב, החמאה והזיתים הטחונים (למעט כפית אחת שנשאיר לרוטב). ממליחים לפי הטעם ומערבבים היטב.
מכינים את הדגים: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית עם ענף הטימין.
מתבלים את הדגים במלח ופלפל משני הצדדים, ומטגנים עם הצד של העור קודם - טיגון קל עד להשחמה. הדגים לא צריכים להיות מבושלים בטיגון אלא רק אטומים ממנו. מעבירים לתבנית כשהצד היפה שלהם כלפי מעלה, מפזרים מעט עירית ומכניסים לתנור ל-7-5 דקות עד שהם מוכנים.
הגשה: מניחים ערימה של פירה בצלחת (אם יש פורמות אפשר להעזר בהן לקבלת מראה "מעוצב" יותר) ומניחים מעל את הדג. מערבבים כפית של משחת הזיתים בשמן זית ומזליפים מסביב לצלחת, מפזרים עירית קצוצה ומגישים.