ynet - כנאפה - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

קינוחים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 
לשימוש הכתבה בלבד! צ'ורוס כנאפה צילום: דניה ויינר
 

  כנאפה / דניה ויינר ואורן דגן כפיר

כנאפה מתוקה באופן מאוזן, פריכה ושחומה מבחוץ ועשירה מבפנים, עם ריקוטה ופטה עיזים במקום הגבינה הקלאסית של הכנאפה.

טיפ : חשוב לטגן את הכנאפה בחמאה מזוקקת על מנת לקבל תוצאה אולטימטיבית, ללא טעמי לוואי חרוכים.

ציון גולשים:  (6 מדרגים)
חומרים (8 מנות)
200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
120 מ"ל (1/2 כוס) מים
1 כף מי ורדים
מיץ מ- 1/2 לימון
200 גרם חמאה מזוקקת, גי או סאמנה (עבור מי שמזקק חמאה בבית מצורף הסבר כיצד לעשות כן באופן ההכנה)
200 גרם איטריות קדאיף (ניתן להשיג בחלק מהמרכולים ובחנויות לממתקים ערביים)
350 גרם ריקוטה פרסקה או פטה עיזים, שטופה היטב
100 גרם ערמונים קלופים, קלויים וקצוצים
50 גרם פיסטוקים קצוצים או טחונים
אופן ההכנה
  1. מכינים את סירופ הסוכר: בקלחת קטנה מביאים לרתיחה סוכר ומים. מוסיפים מי ורדים ומיץ לימון, בוחשים ומסירים מהאש.
  2. מכינים חמאה מזוקקת: בקלחת קטנה מניחים חמאה וממיסים על להבה בעוצמה נמוכה. מסירים מהאש ומניחים להצטנן למשך מספר דקות. לאחר שהצטננה החמאה, מכפים בעזרת כף ומסלקים את המוצקים הלבנים שצפים על פני השטח. בעזרת כף חדשה ונקייה, מוציאים את השומן הנוזלי לכלי קיבול אחר - יש להקפיד לא להכניס את המשקעים החלביים.
  3. מכינים את הכנאפה: במחבת בקוטר 24 ס"מ יוצקים חצי מכמות החמאה המזוקקת ומסדרים מעליה חצי מכמות איטריות הקדאיף תוך כדי ריווח ואיוורור האטריות. מפוררים מעל ריקוטה פרסקה (או פטה עיזים נטולת מליחות) ומפזרים ערמונים קצוצים. מכסים בשארית אטריות הקדאיף ומהדקים היטב.
  4. מטגנים את הכנאפה על להבה בינונית, תוך כדי סיבוב המחבת באופן שמתיר לכנאפה לנוע בתוכו בחופשיות. בודקים את מצב התחתית מפעם לפעם בעזרת מרית מתכת רחבה, ומפסיקים לטגן כאשר היא מקבלת גוון זהוב.
  5. מצמידים לחלקה העליון של המחבת צלחת גדולה והופכים עליה את הכנאפה בזהירות. מוסיפים למחבת את יתרת החמאה ומחליקים אליה את הכנאפה בחזרה לטיגון מהצד השני באותו האופן.
  6. לאחר הזהבה אחידה, מסירים מהאש מעבירים בזהירות לצלחת הגשה גדולה וחגיגית.
  7. משלבים עם סירופ הסוכר: מחממים את הסירופ ויוצקים אותו חם מעל לכנאפה.
  8. מקשטים: מפזרים פיסטוקים קצוצים או טחונים מעל ומגישים.

 

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©