זו לא בדיוק גלידה אלא מקפא, אבל הוא לא דורש שום מכונת גלידה. כדי שזה לא יהיה סתם מקפא אלא קינוח מרשים, הוסיפו רוטב וניל קל להכנה שישדרג את המקפא בטעם ובמראה.
טיפים:
מקציפים את השמנת הקצפה קלה ואוורירית, לא יותר מדי כדי שהקצפת לא תהפוך לקשה.
לא אוהבים פירות יער? מתחשק לכם לגוון? ניתן להחליף מחית הפירות יער בכל מחית פרי אחרת על פי טעמכם האישי.
הג'לטין משמש לייצוב הקרם. כשעובדים עם אבקת ג'לטין, מערבבים אותה בהתחלה עם מים קרים בכדי להמיס את האבקה ומניחים בצד למשך כ-25 דקות.
לגרסת פרווה ניתן להחליף השמנת המתוקה בשמנת פרווה.
להכנת רוטב הווניל נדרשת פעולה של השוואת טמפרטורות. לפני שנבהלים, להלן הסבר פשוט: השוואת טמפרטורות היא פעולה בה משווים את טמפרטורת המסה הקרה והחמה ע"י העברת מעט מהמסה החמה לתוך הקרה תוך ערבוב ובכך מעלים את טמפרטורת המסה הקרה. לאחר מכן מעבירים את המסה המחוממת (זו שהייתה קרה) לתוך המסה החמה. מבלי לבצע השוואת טמפרטורות, אם היינו מעבירים את החלמונים ישר לתוך החלב הרותח הם היו נקרשים מיד