ynet - גלידת פירות יער ביתית ברוטב וניל - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

קינוחים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 

  גלידת פירות יער ביתית ברוטב וניל / אורן בקר

זו לא בדיוק גלידה אלא מקפא, אבל הוא לא דורש שום מכונת גלידה. כדי שזה לא יהיה סתם מקפא אלא קינוח מרשים, הוסיפו רוטב וניל קל להכנה שישדרג את המקפא בטעם ובמראה.

טיפים:

מקציפים את השמנת הקצפה קלה ואוורירית, לא יותר מדי כדי שהקצפת לא תהפוך לקשה.

לא אוהבים פירות יער? מתחשק לכם לגוון? ניתן להחליף מחית הפירות יער בכל מחית פרי אחרת על פי טעמכם האישי.

הג'לטין משמש לייצוב הקרם. כשעובדים עם אבקת ג'לטין, מערבבים אותה בהתחלה עם מים קרים בכדי להמיס את האבקה ומניחים בצד למשך כ-25 דקות.

לגרסת פרווה ניתן להחליף השמנת המתוקה בשמנת פרווה.

להכנת רוטב הווניל נדרשת פעולה של השוואת טמפרטורות. לפני שנבהלים, להלן הסבר פשוט: השוואת טמפרטורות היא פעולה בה משווים את טמפרטורת המסה הקרה והחמה ע"י העברת מעט מהמסה החמה לתוך הקרה תוך ערבוב ובכך מעלים את טמפרטורת המסה הקרה. לאחר מכן מעבירים את המסה המחוממת (זו שהייתה קרה) לתוך המסה החמה. מבלי לבצע השוואת טמפרטורות, אם היינו מעבירים את החלמונים ישר לתוך החלב הרותח הם היו נקרשים מיד

ציון גולשים:  (8 מדרגים)
חומרים (7 מנות)
2 כוסות (300 גרם) מחית פירות יער
2 כפות מיץ לימון טרי
5 כפות סוכר
1 שקית ג'לטין + 6 כפות מים
200 מ"ל שמנת מתוקה
2 חלמונים
6 כפות סוכר
תכולה של 1/4 מקל וניל/ 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה
  1. מפשירים את מחית פירות היער וטוחנים במעבד מזון למחית חלקה. מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר.
  2. מערבבים את הג'לטין במים הקרים ומניחים בצד למשך כ-25 דקות. כשהג'לטין מוכן מכניסים למיקרוגל ומפעילים בפולסים של 10 שניות בכל פעם עד להמסה. ניתן גם להמיס על אש נמוכה.
  3. מקציפים את השמנת המתוקה לקצף קל.
  4. מערבבים את הג'לטין המומס עם מחית הפרי ומקררים (חשוב שהמחית תהיה קרירה טרם הערבוב).
  5. מקפלים לתוך תערובת המחית את השמנת המתוקה ויוצקים לתבנית סיליקון בצורות שונות. מקפיאים היטב.
  6. רוטב וניל: בסיר מביאים לרתיחה חלב, תמצית וניל ו-3 כפות סוכר.
  7. בקערה נפרדת, טורפים היטב את החלמונים עם 3 כפות סוכר.
  8. לאחר שהחלב רתח, מבצעים השוואת טמפרטורות (ראו הסבר בטיפים), מערבבים באמצעות כף עץ וממשיכים לבשל עד שרואים שהנוזל מסמיך מעליה.
  9. לאחר שתערובת הפירות קפאה היטב, מחלצים מתבנית הסיליקון ומגישים עם רוטב וניל מעל.
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©