ynet - עוגיות קינמון בציפוי פיסטוקים - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 
לשימוש הכתבה בלבד! עוגיות קינמון בציפוי פיסטוק  צילום: אסף רונן
 

  עוגיות קינמון בציפוי פיסטוקים / מיכל לוי אלחלל

מתוך הספר "עוגיות ועוד", באדיבות הוצאת "כנרת".

במתכון מופיעה שיטת החיתוך מגליל, לחלופין אפשר כמובן להכין מלבן מוארך ולחתוך ריבועים או לרדד בצק ולקרוץ צורות, דוגמת צורות הכוכבים המופיעים בתמונה.

ציון גולשים:  (2 מדרגים)
חומרים (10 עוגיות)
1/3 כוס (35 גרם לערך) פיסטוקים טבעיים קלופים קצוצים
לבצק:
250 גרם (1.5 כוסות + 4 כפות) קמח לבן
2.5 כפיות שטוחות קינמון טחון
קורט מלח
100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך
200 גרם (1 כוס) סוכר
120 גרם חמאה, בטמפ' החדר
3 כפות מים קרים מאוד
לציפוי:
2 כפות מים
1 כפית מיץ לימון טרי
1.25 כוסות אבקת סוכר
אופן ההכנה
  1. מניחים פיסטוקים במעבד המזון, קוצצים בינוני-דק ומעבירים לקערה קטנה. מניחים בצד.
  2. בקערה בינונית מערבבים קמח, קינמון ומלח עד לאיחוד. מניחים בצד.
  3. מניחים במעבד המזון אגוזי מלך ו-2 כפות מכמות הסוכר במתכון. קוצצים דק מאוד עד לקבלת גרגירים קטנטנים וכמעט אבקה, שתוכל להיטמע בבצק. מעבירים לקערה בינונית ומניחים בצד.
  4. מניחים במעבד המזון/קערת המערבל חמאה ואת יתרת הסוכר ומעבדים/מערבלים במשך 2 דקות, עד לקבלת קרם אחיד וחלק.
  5. מנמיכים את מהירות המערבל/עוצרים את פעילות מעבד המזון ומוסיפים את תערובת הקמח והאגוזים.
  6. מוסיפים מים קרים וממשיכים לערבל/לעבד עד שנוצר בצק רך. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
  7. כעבור חצי שעה יוצרים צורת גליל, עוטפים בנייר אפייה ומכניסים לגליל ריק של נייר מגבת. מכניסים למקפיא לחצי שעה.
  8. מחממים תנור ל-170 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  9. כשהתנור מגיע לטמפ' הרצויה, מוציאים את גליל הבצק מהמקפיא, מניחים על קרש חיתוך ובעזרת סכין חדה פורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ או פחות. מניחים בתבנית במרחק של 2 ס"מ זו מזו.
  10. מכניסים לתנור ואופים 12-14 דקות או עד להזהבה נאה והתייצבות. מוציאים ומצננים כשעה.
  11. ציפוי: מערבבים בקערה קטנה מים, מיץ לימון ואבקת סוכר, עד לקבלת קרם לבן חלק וסמיך, ללא גושים. בעזרת מברשת מושחים את העוגיות המצוננות בציפוי ובוזקים מייד פיסטוקים קצוצים. מניחים להתייצבות. מאחסנים בקופסאות סגורות היטב בטמפ' החדר (עד שבוע) או מקפיאים.

 

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©