ynet - לחמניות שוקולד-צ'יפס - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

לחם ומאפים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 
לחמניות שוקולד צילום: דודי אוסדון
 

  לחמניות שוקולד-צ'יפס / דודי אוסדון

מאפי שמרים עם חתיכות שוקולד-צ'יפס

ציון גולשים:  (0 מדרגים)
חומרים (18 מנות)
3.5 כוסות (500 גרם) קמח רגיל
250 גרם קמח שטיבל 2 מועשר בגלוטן (שימו לב להערות בתחתית המתכון)
כף גדושה (17 גרם) שמרים יבשים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כף מלח (לא לוותר, יחסית זה לא כל כך הרבה)
2 כוסות פחות 5 כפות מים
2 כפות שמן נייטרלי (קנולה, סויה ,תירס)
220 גרם שוקולד מריר איכותי (לפחות 60% ולא להתפשר על פחות)
למריחת הלחמניות:
1 ביצה
כף מים
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה
  1. מנפים את שני סוגי הקמח (חשוב), מכניסים למיקסר עם וו לישה, מוסיפים את השמרים, מערבבים מעט בעזרת כף, מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים עוד קצת.
  2. מפעילים את המיקסר ומתחילים להוסיף בזרם דק את המים והשמן עד שהכול נבלע ומגבירים מעט את המהירות.
  3. (בשלב הזה חשוב לוודא שהבצק נוח לעבודה, אם חסר קצת מים או קמח מוסיפים בשלב הזה ולא להיזכר בסוף הלישה).
  4. אחרי 10 דקות של לישה (לא פחות), מעבירים את הבצק למשטח עבודה, מעבדים אותו קצת בידיים, עושים כדור יפה ומחזירים לקערה של המיקסר להתפחה ראשונה (אחרי זה תבינו למה בתוך הקערה של המיקסר). זמן ההתפחה הוא 40 דקות בערך.
  5. אם חשבתם ששכחתי את השוקולד אז זה השלב שהוא נכנס לתמונה: לוקחים קרש חיתוך וסכין טובה וקוצצים את השוקולד בצורה די גסה (זה קצת קשה), מעבירים לקופסא ושולחים למקפיא לפחות ל-20-30 דקות, זהו שלב שניתן לעשות לפני הכנת הבצק.
  6. אחרי שהבצק תפח (נכון הוא נורא יפה) מחזירים אותו לתוך המיקסר ושוב עם וו הלישה מעבדים אותו עד שכל האוויר יוצא, בערך 2-3 דקות, מוסיפים את השוקולד הקפוא ומעבדים עוד דקה (אם כל השוקולד לא נכנס מוציאים מהמיקסר ומעבדים קצת ביד את השוקולד והבצק, זה כבר יעשה את העבודה, ומחזירים למיקסר לעוד חצי דקה.
  7. וזהו, אנחנו לקראת הסוף, מחלקים את הבצק לחצי, עושים גלילים שמנמנים, חותכים לחתיכות שוות ומכדררים לכדורים יפים ללא קמטים בערך כמו כדור טניס, אמורות לצאת 18-20 לחמניות.
  8. טורפים יחד את כל החומרים למריחה על הבצק - ביצה, מים ומלח.
  9. מניחים את הלחמניות על תבנית עם נייר אפייה, אמורים להתמלא שני מגשים, אז תתנו להם להתרווח. חורצים על כל לחמנייה 3 חריצים יפים, מברישים בביצה ונותנים להן לתפוח בפעם השנייה למשך 20-25 דקות בערך.
  10. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות, שוב מברישים בביצה (לא חובה) ומכניסים לתנור ל-20 דקות בערך, תלוי בגודל התנור - כשאתם רואים שהן שחומות מלמעלה ומלמטה אז הן מוכנות (אצלי חצי מגש נאפה וחצי מגש לא, אז הוצאתי את המוכנות כדאי שלא סתם יתייבשו בתנור והמשכתי עם חצי המגש השני).
  11. נותנים להם כמה דקות להתקרר כי השוקולד רותח ומסוכן.
  12. אם אתם ממש-ממש רוצים להשקיע (מומלץ ביותר), תדחפו כמה קוביות של שוקולד לבן כשהלחמניות עוד חמות, תסגרו ותאכלו, זה באמת הדבר הכי מושלם שתאכלו, מילה שלי.

 

הערות:

  1. קמח שטיבל נותן לבצק יותר אלסטיות ורכות, אם אין אפשר להחליף אותו בקמח רגיל ולללוש עוד 3-4 דקות נוספות, אבל רצוי שתמיד יהיה בבית.
  2. כשלשים ורואים שהבצק קצת מתנגד אפשר לתת לו לנוח 5 דקות ואז הוא יהיה הרבה יותר נוח לכדרור.
  3. אם אתם קצת ממהרים או שאתם רואים שלוקח לבצק זמן לתפוח, אתם יכולים להדליק את התנור ל-50 מעלות, לכבות ולהכניס את הבצק, שיתפח עכשיו מהר מאוד. טריק זה יוכל לעבוד גם בהתפחה הראשונה וגם השנייה.

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©