ynet - ביסקוטי דבלים ואגוזי לוז - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 
ביסקוטי דבלים ואגוזי לוז צילום: אסף רונן
 

  ביסקוטי דבלים ואגוזי לוז / יעל גרטי

ביסקוטי מתובלים היטב, מעניינים וטעימים מאוד מאוד. שימו לב לכך שהמתכון מצריך אפייה כפולה, עם המתנה ארוכה ביניהן. אין לוותר על הצינון הארוך אחרי האפייה הראשונה, משום שהפרוסות תמעכנה בחיתוך/תחתכנה בצורה לא יפה. מומלץ לחתוך את הדבלים בסכין חדה ולא במעבד מזון, לקבלת תוצאה אסתטית יותר.

ציון גולשים:  (21 מדרגים)
חומרים (-5 מנות)
1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח
קורט מלח
1 כפית אבקת אפייה
קורט ציפורן טחון
קורט אגוז מוסקט מגורר טרי או טחון
1/2 כוס + 1-2 כפות (120 גרם) סוכר
גרידת קליפת תפוז גדול
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
1 ביצה L
2 חלמונים מביצים L
5 (100 גרם) דבלים גדולות (תאנים מיובשות), חתוכות לרצועות דקיקות
1 כוס (100 גרם) אגוזי לוז טבעיים, קלופים
עזרים: מיקסר, נייר אפייה, סכין מסור (סכין משוננת גדולה)
אופן ההכנה
  1.  מחממים תנור ל-155 מעלות ומכינים תבנית תנור שטוחה, מרופדת בנייר אפייה.
  2. מניחים קמח, מלח, אבקת אפייה, ציפורן ואגוז מוסקט בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות איטית במשך שניות ספורות עד לאיחוד.
  3. מוסיפים סוכר, גרידת קליפת תפוז ותמצית וניל ומערבלים במהירות בינונית במשך שניות אחדות.
  4. מוסיפים ביצה ושני חלמונים ומערבלים במהירות בינונית עד לאיחוד. נמנעים מעיבוד יתר, כדי שהבצק לא יהפוך דביק.
  5. מוסיפים דבלים ואגוזי לוז ומערבלים במהירות איטית במשך שניות אחדות. שוב, נמנעים מעיבוד יתר.
  6. מקמחים את הבצק במעט מאוד (כף, לערך) קמח כדי להוציאו מקערת המיקסר. מוציאים ומניחים על התבנית המרופדת בנייר אפייה.
  7. מעצבים צורת מלבן באורך של כמעט אורך התבנית וברוחב 5 ס"מ.
  8. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 20-25 דקות או עד להזהבה בינונית והתייצבות. מוציאים ומצננים בטמפ' החדר כ-3 שעות עד לילה.
  9. עם תום הצינון מחממים תנור ל-150 מעלות.
  10. פורסים את המאפה בעזרת סכין מסור לפרוסות דקיקות ככל שניתן, 2-5 מ"מ. אם הפרוסות מתפרקות בחיתוך, חותכים בעובי גדול יותר. מניחים את הפרוסות על גבי תבנית תנור שטוחה מרופדת בנייר אפייה.
  11. מכניסים לתנור ואופים במשך 15 דקות או עד שהפרוסות זהובות מאוד ויציבות מאוד. מוציאים ומצננים. מאחסנים בקופסה סגורה היטב או מקפיאים.
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©