עוגה בחושה כשרה לפסח המשלבת בין בצק חמאתי ורך לבין פירות חמצמצים.
|
|
ציון גולשים: | | (7 מדרגים) |
|
|
| חומרים | |
|
|
לחלק א': |
|
כ- 1.25 כוסות (250 גרם) סוכר |
1 שקית + 1 כפית (12 גרם) אבקת אפייה |
5 ביצים טרופות |
1 כוס + 2 כפות (160 גרם) קמח תפו"א |
1 כוס + 2 כפות (160 גרם) קורנפלור/ קמח מצות |
גרידה מלימון 1 |
1 כפית תמצית וניל |
1.25 חבילות (250 גרם) חמאה |
לחלק ב': |
|
2 תפוחי עץ טריים, קלופים ומגולענים חתוכים לרצועות |
2 אגסים טריים, קלופים ומגולענים חתוכים לרצועות |
3 חצאי אפרסקים משומרים או טריים, חתוכים לקוביות |
10 תותים טריים, חתוכים לרבעים |
3 כפות סוכר |
1 כף קינמון טחון |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- חלק א'- הבצק: מקרימים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר. חשוב להקציף היטב בכדי שהתערובת תהיה אוורירית (ההקצפה תימשך לפחות כ-10 דקות).
- מוסיפים את הביצים הטרופות.
- מנפים את הקורנפלור, קמח תפו"א ואבקת האפייה ומוסיפים למסה במיקסר, מערבבים במהירות נמוכה עד שמתקבל מרקם אחיד.
- מוסיפים את תמצית הווניל וגרידת הלימון ומקציפים במהירות בינונית עוד כ-5 דקות עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי של הבצק.
- חלק ב'- הרכבת העוגה: מרפדים את תבנית האפייה (תבנית בקוטר 26 ס"מ) בנייר כסף. יוצקים מחצית מכמות הבצק הבחוש ומעליו מסדרים מחצית מכמות הפירות הטריים. בוזקים מעל חצי מכמות הסוכר והקינמון.
- על שכבת הפירות יוצקים את החצי הנותר של הבצק הבחוש ומיישרים.
- מסדרים מלמעלה את שארית הפירות הטריים, בוזקים מעל סוכר וקינמון ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך כ-40 דקות.
- להקניית מראה "קונדיטורי", מכינים ג'לי שקוף עפ"י הוראות היצרן, מברישים מעט ליצירת זיגוג (גלייזינג, בעגה המקצועית) ומעטרים באבקת סוכר.
טיפים:
- חשוב להקציף את החמאה והסוכר לפרק זמן ממושך, כדי שהמסה תהיה אוורירית ונוחה לעבודה.
- ניתן להשתמש בעוגה בכל סוג של פרי, טרי או משומר, לפי טעם אישי.
- לאחר שהעוגה אפויה רצוי למרוח מעל הפירות מעט אלכוהול (למשל רום) מאחר והאלכוהול מונע עובשים מעל הפירות לאורך זמן.
- בעת הכנת הבצק (שלב א') ניתן להוסיף גרידת תפוז/גרידת לימון, תמצית רום/שקדים להדגשת טעמים
|
|
|
|