1 כף אבקת בצל (שימו לב: אבקת בצל יבש ולא אבקת מרק בצל)
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות שמיר קצוץ
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף שמן חמניות
מלח
אופן ההכנה
מכניסים את הלשון לסיר גדול ורחב שבו "תשב" בנוחות. מכסים במים ומביאים לרתיחה. שופכים את המים ושוטפים את הלשון.
מחזירים את הלשון לסיר, מוסיפים את הירקות והתבלינים לבישול, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים שעתיים. מסירים מהאש.
כשהלשון והנוזל התקררו מעט, אך היא עדיין חמימה, מוציאים אותה מהנוזל וקולפים את העור העבה המחפה אותה מלמעלה. העור יתקלף בקלות בעזרת סכין חדה (מתחילים את הקילוף בקצה הצר של הלשון).
מחזירים את הלשון הקלופה לתוך נוזל הבישול ושומרים במקרר שעה לפחות (ורצוי לילה שלם).
מוציאים את הלשון מהנוזל ומנגבים היטב. מערבבים את כל חומרי המשחה לאפייה ומושחים את הלשון.