הבסיס הקלאסי של רוטב סיזר שמורכב מפרמזן, מיונז ואנשובי מתאים מאוד לתפוחי אדמה.
ציון גולשים:
(4 מדרגים)
חומרים (6 מנות)
6 תפוחי אדמה אפויים
1 קופסת שימורים של אנשובי איכותי
2 כפות מיני צלפים
לאיולי:
2 חלמונים
שן שום כתושה
כפית חרדל דיז'ון
מיץ מ-1/2 לימון
300 מ"ל שמן קנולה
3 כפות פרמזן מגורר
מלח ופלפל
אופן ההכנה
האיולי: שמים בקערת מיקסר את החלמונים, השום, החרדל ומיץ הלימון וטורפים במהירות גבוהה, תוך כדי עבודה מזליפים לאט לאט את שמן הקנולה עד שנוצר איולי, מוסיפים את הפרמזן ומתבלים.
הרכבת המנה: את תפוחי האדמה החמים חוצים ל-2 ומחלקים לצלחות.
מפזרים מעל כל תפוח אדמה כף מהאיולי, מעט צלפים וכמה נתחי אנשובי.