חולטים את האפרסקים לדקה במים רותחים, שוטפים במים קרים ומסירים את הקליפה. חוצים אותם או חותכים לחתיכות גדולות ומוציאים את הגלעין. מכניסים לסיר, מוסיפים את המים ו-1/2 כוס מהסוכר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות או עד שהאפרסקים מתרככים מעט.
מסננים את האפרסקים מהסירופ ושומרים אותו. מצננים היטב את האפרסקים.
מודדים 1 כוס מהסירופ (אם חסר – מוסיפים מים) וממיסים בו את הג'לטין לפי ההוראות שעל האריזה.
משאירים 2 חצאי אפרסקים לקישוט. מניחים את היתר בבלנדר או במעבד מזון ביחד עם 1/2 כוס מהסוכר ומעבדים למחית חלקה.
מקציפים את החלבונים לקצף רך, מוסיפים בהדרגה 1/4 כוס מהסוכר שנותר ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב. מוסיפים לקצף את תערובת הג'לטין ואת מחית האפרסקים ומקפלים עד שהתערובת אחידה.
מקציפים את השמנת עם הסוכר שנותר לקצפת יציבה ומקפלים בזהירות בתערובת האפרסקים. מעבירים לקערה או לצלוחיות אישיות ומצננים 4 שעות לפחות.