ynet - עוגיות מקרון לימון וקרם שמנת - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

קינוחים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 
מקרון במילוי חמצמץ צילום: חן שוקרון
 

  עוגיות מקרון לימון וקרם שמנת / חן שוקרון

עוגיות מקרון בתוספת מילוי עם טוויסט חמצמץ

ציון גולשים:  (11 מדרגים)
חומרים (30 מנות)
לעוגיות:
3 (100 גרם) חלבונים מיושנים בטמפ' החדר (הסבר במתכון)
1/4 כוס (50 גרם) סוכר, רצוי סוכר דק
כ-2 כוסות (200 גרם) אבקת סוכר
1 כוס (110 גרם) אבקת שקדים
1 כף קליפת לימון מגוררת דק
3 טיפות צבע מאכל טבעי (לא חובה)
למלית:
1 גביע (227 גרם) גבינת שמנת 30% בטמפרטורת החדר
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון (אפשר לצמצם את כמות מיץ הלימון ב-1/2 לפי הטעם או להוסיף בהדרגה עד למידה הרצויה)
1/3 כוס (40 גרם) אבקת סוכר
אופן ההכנה
  1. העוגיות: שוקלים את כל רכיבי העוגיות. מנפים את אבקת השקדים ואבקת הסוכר לקערה. מוסיפים את גרידת הלימון ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  2. חלבונים מיושנים: חלבונים שהופרדו מהחלמונים יום או יומיים קודם ועליהם להיות בטמפרטורת החדר
  3. מקציפים את החלבון יחד עם הסוכר הדק עד לקבלת קצף יציב. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את צבע המאכל (לא חובה) וממשיכים להקציף עד להטמעה. מוסיפים את תערובת אבקת השקדים לקערת החלבונים, בכל פעם שליש. לאחר כל הוספה מקפלים בעזרת מרית עד לקבלת בלילה אחידה. לאחר הוספת החלק השלישי והאחרון, מוודאים שלא נותרו חלקים יבשים שלא הוטמעו היטב. אם הבלילה נראית אחידה מפסיקים את פעולת הקיפול.
  4. מעבירים את הבלילה לשק זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1 ס"מ (או גוזרים את השק כך שייווצר פתח בקוטר הזה). על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה משרטטים בעזרת שבלונה עיגולים בקוטר 2.5 ס"מ. הופכים את הנייר כך שהשרטוט פונה כלפי מטה, אך שניתן לראותו מהצד השני. מזלפים עיגולים של בלילה, לפי העיגולים ששרטטנו קודם.
  5. מניחים לייבוש בטמפרטורת החדר למשך כ-40 דקות.
  6. אופים את העוגיות כ-10-12 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 150 מעלות. מצננים לחלוטין לפניי שמפרידים את העוגייה מנייר האפייה.
  7. המלית: בקערת המיקסר עם וו גיטרה, מערבלים את הגבינה עם מיץ וגרידת הלימון עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
  8. מנפים פנימה את הסוכר ומערבלים עד להטמעה.
  9. מזלפים (או בעזרת כפית) כמות של כחצי כפית מלית על מחצית מהעוגיות. סוגרים בעוגייה נוספת.
  10. מחכים כשעה-שעתיים לפני ההגשה.
  11. העוגיות עם המלית נשמרות לכל היותר כיום-יומיים בקירור.
  12. ללא המלית העוגיות נשמרות תקופה ארוכה כשהן בקופסא אטומה. 
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©