ynet - עוגת גבינה עם קארד פטל אפויה בצנצנת - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

קינוחים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 

  עוגת גבינה עם קארד פטל אפויה בצנצנת / חן שוקרון

ציון גולשים:  (3 מדרגים)
חומרים (9 מנות)
לבסיס:
250 גרם ביסקוויטים טחונים דק (אפשר בטעם שוקולד או וניל)
100 גרם חמאה מומסת
למלית גבינה:
500 גרם גבינת שמנת
500 גרם גבינה לבנה 5%
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית תמצית וניל
3 כפות (45 גרם) קמח
4 ביצים
לקארד פטל:
2 חבילות (500 גרם) פטל אדום קפוא מופשר
1/4 כוס (60 מ"ל) מים
זסט מתפוז אחד
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
30 גרם חמאה
2 כפות קורנפלור
4 כפות מים קרים
אופן ההכנה
  1. הבסיס: מערבבים היטב את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת. ממלאים כל צנצנת בכ-2 כפות מהתערובת הפירורית. בעזרת כוס לטקילה (שוט) או בעזרת כפית דוחסים את התערובת לתחתית כל צנצנת. (אם רוצים להשתמש בפירורי הביסקווטים גם לציפוי, שומרים כ-1/4 מהכמות בצד).
  2. הבלילה: בקערת המיקסר מערבלים את הגבינות, מוסיפים את הסוכר, מיץ לימון ותמצית הווניל ומערבלים היטב.
  3. מנפים פנימה את הקמח, מערבלים היטב עד להטמעה.
  4. מוסיפים את הביצים - בכל פעם ביצה אחת ומערבלים היטב עד להטמעה. בעזרת מרית מוודאים שהבלילה אחידה ומוודאים שאין גושי גבינה.
  5. מעבירים את מלית הגבינה לכלי נוח למזיגה ויוצקים מעל הבסיס, עד לכ-2/3 מגובה הצנצנת.
  6. מעבירים את הצנצנות לתבנית עמוקה ויוצקים לתוך התבנית מים רותחים (נזהרים שהמים לא יתיזו לתוך הצנצנות). אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 160 מעלות. מכבים את התנור ומשאירים את הצנצנות בתוך אמבט המים בתנור הכבוי ל-20 דקות נוספות.
  7. מוציאים מהתנור ומאמבט המים, מצננים לטמפ' החדר, ומעבירים למקרר לשעה אחת לפחות לפני שמצפים בקארד פטל או בפירורי הביסקוויטים.
  8. קארד פטל: בסיר בינוני מביאים לרתיחה את הפטל, גרידת התפוז ו-1/4 כוס מים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות.
  9. מסירים מהאש ומעבירים למעבד מזון. טוחנים את התערובת ומעבירים דרך מסננת, על מנת להיפטר מהגרעינים (בעזרת כפית מסייעים לתערובת לעבור דרך המסננת).
  10. מחזירים את תערובת הפטל לסיר ולכיריים ללהבה בינונית, מוסיפים חמאה וסוכר.
  11. בקערית קטנה ממסים את הקורנפלור ב-4 כפות מים. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת נוזלית וחלקה. בזרזיף דק ותוך כדי ערבוב מתמיד של תכולת הסיר מוסיפים את הקורנפלור המומס. תוך כדי ערבוב מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-2 דקות נוספות (מערבבים כל הזמן) עד שהתערובת מסמיכה מאוד.
  12. מסירים מהאש ומצננים לטמפ' החדר. מצפים כל תכולת צנצנת בכ-2-3 כפות מקארד הפטל. שומרים את עוגות הגבינה לילה בקירור לפני ההגשה.
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©