ynet - מוס גבינה, שוקולד לבן ופסיפלורה - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

קינוחים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 

  מוס גבינה, שוקולד לבן ופסיפלורה / אורן בקר

ציון גולשים:  (14 מדרגים)
חומרים
לבסיס בראוניז:
3/4 חבילה (70 גרם) שוקולד מריר
1/2 חבילה + 1 כף (60 גרם) חמאה
1 ביצה + 1 חלבון
1/3 כוס (75 גרם) סוכר
1/2 כפית וניל
1 כפית (4 סמ"ק) תמצית אספרסו
1/4 כוס (40 גרם) קמח
קמצוץ מלח
1/4 כפית (1/2 גרם) אבקת אפייה
למוס גבינה:
1 גביע (240 גרם) גבינה לבנה מסוננת
3 כפות (30 גרם) סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כפית תמצית לימון או גרידת לימון
1/3 כוס (70 גרם) סוכר
2 (40 גרם) חלמונים
6 גרם ג'לטין + 3 כפות (30 מ"ל) מים
1 מיכל + 1 כף (270 גרם) שמנת מתוקה
למוס שוקולד לבן ופסיפלורה:
200 גרם שוקולד לבן
1/2 3 כפות (40 גרם) שמנת מתוקה
4 כפות (40 גרם) מחית פסיפלורה - להשיג בסופרמרקטים
1/4 1 כפות (30 גרם) סוכר
2 (40 גרם) חלמונים
3 גרם ג'לטין + 1/2 1 (15 גרם) מחית פסיפלורה
1/2 1 מכלים (370 גרם) שמנת מוקצפת רכה
לקישוט העוגה:
1 חבילה ג'ל שקוף או נפאז' נייטרלי
2 כפות גרעיני פסיפלורה
אופן ההכנה
  1. בסיס בראוניז: ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול עד לקבלת תערובת חלקה.
  2. מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
  3. מקפלים את השוקולד לביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מקפלים פנימה את הקמח, המלח, אבקת האפייה, תמצית הווניל ולבסוף את האספרסו ומערבבים
  4. יוצקים את התערובת לתוך טבעת אפייה בקוטר 26 ס"מ ואופים בטמפ' של 170 מעלות במשך כ-15 דקות או עד שהעוגה נסדקת. מוציאים מהתנור ומצננים.
  5. מוס גבינה: מערבבים ביחד את הגבינה, 3 כפות סוכר, תמצית הווניל והלימון עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מקציפים את החלמונים עם 1/3 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
  7. ממיסים את הג'לטין והמים מעל סיר כפול או במיקרו עד לטמפרטורה חמימה (למי שיש מד חום- 65 מעלות).
  8. מוסיפים את הגבינה לחלמונים תוך כדי ערבוב ואחר כך את הג'לטין המומס.
  9. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה ומחברים אותה עם התערובת של הגבינה בתנועות קיפול. יוצקים את התערובת מעל בסיס הבראוניז ומקפיאים לכחצי שעה.
  10. מוס שוקולד לבן ופסיפלורה: מעל סיר כפול ממיסים את השוקולד הלבן.
  11. בסיר אחר מביאים לרתיחה את הסוכר (30 גרם), השמנת (40 גרם) והפסיפלורה (40 גרם) ויוצקים מעל השוקולד הלבן. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החלמונים אחד-אחד ומערבבים.
  12. ממיסים את הג'לטין והפסיפלורה מעל סיר כפול ומוסיפים לתערובת השוקולד הלבן.
  13. מקציפים את השמנת הקצפה קלה ואוורירית ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים מעל שכבת הגבינה ומקפיאים למשך שעה לפחות.
  14. קישוט העוגה: מקשטים את העוגה עם נפאז' נייטרלי שקוף או ג'ל שקוף אותו מכינים עפ"י הוראות היצרן, המעורבב עם גרגירי פסיפלורה.
  15. מניחים את תערובת הנפאז'/ג'ל עם גרגירי הפסיפלורה מעל לעוגה כשהיא קפואה ומגישים את העוגה כשהיא מופשרת.

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©