אינטרנט
  |
ynet
  |
בעלי מקצוע
  |
קניות
  |
ספקים למשרד
חפשו אתרים
אוכל
טעימה מהגליל
▪
אוכל, יצירה, חוויה
▪
עושים שוק
▪
חיי מדף
▪
מתכונים לשבועות
▪
פרויקט סבתא
▪
שבועות טעים ומשפחתי
▪
מתכונים
▪
מתכונים לראש השנה
▪
הכל דבש
▪
מפת הפרה
▪
יין, אלכוהול וחיי לילה
בשר
הדפס מתכון
שלח מתכון לחבר
קציצות בקר וכבש ברוטב יין ופירות יבשים
/ דנה אלמוסני
ציון גולשים:
(9 מדרגים)
חומרים
5 בצלים בינוניים פרוסים לפרוסות
500 גרם בשר טחון
1 ק"ג כבש טחון (אפשר לוותר על בשר הכבש ולהשתמש במתכון ב-1.5 ק"ג בקר טחון + כ-60 גרם שומן כבש)
200 גרם אגוזי מלך
2 ביצים
3 כפות שיבולת שועל ("קוואקר")
מלח
1 כפית קינמון
200 גרם משמשים מיובשים
200 גרם שזיפים מגולענים מיובשים
100 גרם צימוקים בהירים
3 מקלות קינמון
1 בקבוק יין מתוק ("ישן נושן")
כ-5 כפות שמן
אופן ההכנה
בסיר מטגנים את הבצל לפחות שעה וחצי על אש נמוכה (עד שהוא מקורמל).
קולים מעט את אגוזי המלך, מצננים וקוצצים גס.
לוקחים כ-2 כפות מהבצל המטוגן ומכניסים לקערה, מוסיפים את הבשר הטחון, כפית קינמון ומלח לפי הטעם.
מוסיפים לקערה ביצים, חופן מאגוזי המלך ושיבולת השועל ומערבבים לעיסה אחידה.
לסיר ובו הבצל מוסיפים את כל הפירות היבשים, מקלות הקינמון, אגוזי מלך, מעט מלח וקינמון, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות.
מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה.
לאחר רתיחה יוצרים מהבשר קציצות ומניחים אותן בתוך הסיר.
מבשלים כ-45 דקות עד שעה. מגישים עם אורז לבן.
דרגו:
1
2
3
4
5
גרוע
מצוין
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות
כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט
©