מאפינס גזר וקינמון אישיות עם קרם גבינת שמנת בסטייל אמריקני
|
|
ציון גולשים: | | (7 מדרגים) |
|
|
| חומרים (12 מנות) | |
|
|
2 ביצים גדולות |
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן |
2 כפות (25 גרם) סוכר חום כהה |
קורט מלח |
1/2 כפית תמצית וניל |
גרידת לימון מ-1/2 לימון |
1/2 כוס (100 מ"ל) שמן |
כוס (140 גרם) קמח לבן |
1.5 כפיות אבקת אפייה |
כף קינמון |
150 גרם גזר מגורר (2-3 גזרים בינוניים) |
קרם גבינת שמנת: |
|
מיכל (225 גרם) גבינת שמנת 30% שומן |
25 גרם חמאה רכה |
5 כפות גדושות (50 גרם) אבקת סוכר |
כפית תמצית וניל |
מעט סוכר חום דמררה לקישוט |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- בקערה גדולה מניחים יחד ביצים, סוכר, סוכר חום, מלח, וניל, גרידת לימון ושמן וטורפים היטב לתערובת אחידה.
- מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה וקינמון, ומקפלים בעזרת לקקן/ מרית.
- כאשר כמעט כל הקמח הוטמע בתערובת (אבל לא לחלוטין), מוסיפים את הגזר המגורר וממשיכים לקפל עד שהתערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית שקעים משומנת, ואופים 15-20 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 165 מעלות, עד שקיסם המוחדר למרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים.
- קרם גבינת שמנת: בקערת מיקסר עם מקצפה מניחים יחד גבינה, חמאה, אבקת סוכר ותמצית וניל ומקציפים יחד לתערובת אחידה ויציבה.
- בעזרת כף גדולה יוצקים מעל כל מאפין מעט מקרם הגבינה ומקשטים במעט סוכר חום
|
|
|
|