אינטרנט
  |
ynet
  |
בעלי מקצוע
  |
קניות
  |
ספקים למשרד
חפשו אתרים
אוכל
טעימה מהגליל
▪
אוכל, יצירה, חוויה
▪
עושים שוק
▪
חיי מדף
▪
מתכונים לשבועות
▪
פרויקט סבתא
▪
שבועות טעים ומשפחתי
▪
מתכונים
▪
מתכונים לראש השנה
▪
הכל דבש
▪
מפת הפרה
▪
יין, אלכוהול וחיי לילה
עוגות ועוגיות
הדפס מתכון
שלח מתכון לחבר
פאי שוקולד אפוי
/ אורן בקר
ציון גולשים:
(19 מדרגים)
חומרים
לבסיס:
1 חבילה (200 גרם) חמאה קרה
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
1 כוס (85 גרם) אבקת שקדים טחונים
1 ביצה (55 גרם) גדולה טרופה
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן בהיר
1/2 כפית (3 גרם) תמצית וניל
למלית שוקולד:
1/2 כוס (100 מ"ל) שמנת מתוקה
1 חבילה (100 גרם) שוקולד מריר 54% מוצקי קקאו, קצוץ
1 (20 גרם) חלמון ביצה
1 כף (10 גרם) חמאה רכה
אופן ההכנה
הבסיס: באמצעות וו גיטרה מעבדים את החמאה, אבקת הסוכר והשקדים. מוסיפים את הביצה ומאחדים יחד עד לקבלת קרם.
מוסיפים את הקמח המנופה וחומרי הטעם ומערבבים היטב.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לעשר דקות.
מוציאים את הבצק, מרדדים ומניחים בתוך התבנית. מחוררים את בסיס הבצק באמצעות מזלג ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
לאחר כשעה, מניחים על הבצק נייר כסף ואופים את הקלתית אפייה מלאה בחום של 170 מעלות למשך כרבע שעה. מצצנים היטב.
מלית השוקולד: מרתיחים את השמנת ומוסיפים את פתיתי השוקולד. מערבבים עד לקבלת קרם חלק, מוסיפים את החלמון והחמאה, ומערבבים עד לקבלת למרקם אחיד.
יוצקים את מלית השוקולד מעל הקלתית האפויה ואופים למשך כ-15 דקות בחום של 160 מעלות.
מצננים היטב את העוגה במקרר או בפריזר.
דרגו:
1
2
3
4
5
גרוע
מצוין
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות
כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט
©