ynet - לימונים כבושים - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

כבושים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 

  לימונים כבושים / מיכל וקסמן

עדיף להכין מלימונים קטנטנים עם קליפה דקה -הלימקוואטים, שהם עדינים ומלאי מיץ ולכן קל לכבוש אותם, אך כמובן שניתן גם מלימונים גדולים

ציון גולשים:  (16 מדרגים)
חומרים
1 ק"ג לימונים קטנים (לימקוואט) טריים וצהובים מאוד + לימון גדול ובשל למיץ או 5-6 לימונים רגילים גדולים, בשלים וצהובים מאוד ללא דונג + לימון גדול ובשל למיץ
1/2 ק"ג מלח גס
שמן זית לכיסוי הלימונים בצנצנת
אופן ההכנה
  1. לימונים קטנים (לימקוואטים): בעזרת סכין חדה חורצים בכל לימון 3 חריצי אורך עמוקים אבל מקפידים שיישאר שלם ולא ייחתך לפלחים.
  2. מניחים את הלימונים בקערה גדולה. מפזרים עליהם את המלח. מעסים את הלימונים במלח בעזרת הידיים תוך כדי קיווצ'וצ'ים עדינים שישחררו מתוכם כמה שיותר מיץ.
  3. סוחטים מיץ מלימון גדול ומערבבים שוב בידיים. משטחים את הלימונים בקערה כך שיהיו צפופים וטבולים במלח ככל האפשר. מכסים.
  4. משאירים את הלימונים לעמוד בתוך תמיסת המלח ומיץ הלימון במשך יומיים על מנת שיגירו כמה שיותר מיצים. מדי פעם פותחים ומערבבים בידיים ושוב משטחים ומכסים.
  5. כעבור יומיים מעבירים את הלימונים לצנצנת נקייה שתכיל אותם בדיוק. מסננים לתוך הצנצנת את המיצים שנותרו בקערה וזורקים את הגרעינים ושאריות המלח, אם יש כאלה. מכסים את הלימונים בשמן זית כך שהם מכוסים לגמרי ואינם מציצים וצפים מתוכו. לימונים שיבואו במגע עם האוויר יירקבו.
  6. סוגרים את הצנצנת היטב ומניחים בצד. שוכחים מהלימונים למשך שלושה שבועות או אפילו חודש. אפשר מדי פעם להפוך את הצנצנת ולתת לה ניעור לערבוב המלח ששקע בתחתית.
  7. לימונים גדולים: פורסים את הלימונים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. בתחתית קערה רחבה מפזרים שכבה דקה של מלח. מעליה מניחים פרוסות לימונים בשכבה אחת. על כל פרוסה מפזרים מלח. מניחים שכבה נוספת של פרוסות וחוזר חלילה.
  8. סוחטים על הכל מיץ מלימון גדול. מכסים ומניחים ליומיים או עד שהפרוסות מתרככות ומשכשכות במיצים שהגירו. אם השכבה העליונה של פרוסות הלימון לא מתרככת מספיק אפשר לסדר אותן מחדש כשהעליונות בתחתית.
  9. מנערים את הפרוסות משאריות של מלח אם יש כאלה. מסדרים אותן בצפיפות בצנצנת שמכילה אותן בדיוק. מסננים לתוך הצנצנת את המיצים שנותרו בקערה וזורקים את הגרעינים ושאריות המלח, אם יש כאלה. מכסים את הלימונים בשמן זית כך שהם מכוסים לגמרי ואינם מציצים וצפים מתוכו. לימונים שיבואו במגע עם האוויר יירקבו.
  10. סוגרים את הצנצנת היטב ומניחים בצד. שוכחים מהלימונים למשך שלושה שבועות או אפילו חודש. אפשר מדי פעם להפוך את הצנצנת ולתת לה ניעור לערבוב המלח ששקע בתחתית.
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©