מרק בצל בגרסה הליונזית, מרק עשיר וחגיגי בזכות תועפות הגבינה וחיזוק הקוניאק
|
|
ציון גולשים: | | (30 מדרגים) |
|
|
| חומרים | |
|
|
500 גרם בצל לבן |
75 גרם חמאה |
1 כף גדושה של קמח |
2 עלי דפנה |
2 ענפי תימין |
1.5 ליטר ציר עוף, בקר או מים חמים |
1/2 כוס ברנדי או קוניאק |
מלח ופלפל שחור |
להגשה: |
|
טוסטים דקים של פרוסות לחם לבן. |
300 גרם גבינת גרוייר או כל גבינה קשה איכותית אחרת |
חלמון ביצה מעורבב בכוס של יין פורט |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- קולפים את הבצלים, חוצים לשניים ופורסים לפרוסות דקיקות ושוות ככל האפשר.
- ממיסים 3/4 מכמות החמאה בסיר עם תחתית עבה ומוסיפים את פרוסות הבצל, מבשלים על אש נמוכה ומערבבים מדי פעם, תוך שמקפידים שהבצל לא ישרף אלא יקבל צבע צהבהב. כך טעמו יהיה מתוק ומרקמו יישמר עדין. מוסיפים כף הקמח, מערבבים היטב דקה-שתיים ומוסיפים את הציר, פלפל שחור, מלח ועשבי תיבול. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות
- אופים את המרק: פורסים לחם לבן לפרוסות דקות ומזהיבים בטוסטר או על מחבת עד שצבעם זהוב בהיר.
- מגרדים חצי מכמות הגבינה וחותכים את השאר לפרוסות דקות.
- מפזרים את שארית החמאה ומעט גבינה מגורדת בתחתית סיר או כלי גדול המתאים לבישול בתנור. מסדרים מעל פרוסות לחם, מעליהן פרוסות גבינה (אחת על כל פרוסה) ומעט גבינה מגורדת. מכסים את הפרוסות בעוד שכבה של פרוסות לחם, ועליהן שכבה סופית של פרוסות גבינה.
- שופכים מעל לפרוסות את נוזלי המרק ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 10 דקות. בשלב זה יש להוסיף את כוס הקוניאק ולחמם עוד 10 דקות בתנור.
- מגישים את המרק חם מאוד, ממש רותח. מי שרוצה יוסיף לפני ההגשה יין פורט מעורבב בחלמון.
|
|
|
|