ynet - מוסקה יוונית - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

מאפים מלוחים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 
מוסקה יוונית עם בשר בקר וחצילים צילום: יוסי סליס
 

  מוסקה יוונית / איילת הירשמן

מוסקה יוונית מבשר טלה וחצילים, מנה שאפשר להכין מראש, לשכן במקרר ולחמם לפני ההגשה

ציון גולשים:  (45 מדרגים)
חומרים
לחצילים:
4 חצילים בינוניים, פרוסים לעיגולים בעובי 2 ס"מ
1 כף מלח
3 כפות שמן זית
לשכבת הבשר:
1 כף שמן זית
1 בצל גדול, קלוף ומגורר בפומפייה
2 שיני שום, קלופות וקצוצות
2/3 1 כוסות מים
500 גרם בשר טלה טחון
1 כוס מיץ עגבניות (אפשר מוכן מבקבוק)
1 מקל קינמון
1 עלה דפנה
מלח, פלפל שחור
לציפוי:
3 כפות שמן זית
4 כפות קמח
3/4 ליטר מרק עוף חם
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
מלח, פלפל שחור
1 חלמון
אופן ההכנה
  1. מכינים את החצילים: מניחיים את החצילים בקערה, מוסיפים את המלח ומשורים כשעה.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות)
  3. שוטפים את החצילים היטב ומייבשים בעדינות במגבות נייר. מסדרים את פרוסות החצילים בתבנית גדולה (תבנית בגודל 25x25 ס"מ) בשכבה אחת, יוצקים עליהם את שמן הזית ואופים בתנור החם במשך 30-25 דקות, עד שהם מזהיבים היטב. מוציאים את התבנית מהתנור. מגבירים את חום התנור לבינוני-גבוה (190 מעלות).
  4. מכינים את הבשר: מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום כמה שניות. מוסיפים שליש כוס מהמים. ממשיכים לטגן על להבה בינונית עד שהמים נספגים בירקות, מוסיפים את הבשר ומבשלים תוך ערבוב מתמיד עד שצבעו משתנה. מוסיפים את שאר המים ושאר החומרים, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית בלי כיסוי עד שהמים מתאדים.
  5. מכינים את הציפוי: מחממים במחבת גדולה את שמן הזית., מוסיפים את הקמח ומערבבים בהתמדה עד שמתקבלת בסיר רביכה הנפרדת משולי הסיר. מוסיפים בהדרגה ובזרם דק את המרק ומבשלים על להבה נמוכה עד שהוא חם. מוסיפים את אגוז המוסקט, המלח והפלפל, מערבבים היטב ומסירים מהכיריים. מוסיפים גם את החלמון וטורפים במטרפה ידנית עד שהוא נטמע ברוטב.
  6. ההרכבה והאפייה: מסדרים בתבנית שכבה מפרוסות החצילים, משטחים עליה שכבת בשר, מניחים מעל שכבת חצילים נוספת ושוב שכבת בשר. יוצקים מעל את הציפוי. אופים בתנור החם במשך 40-30 דקות, עד ששכבת הציפוי זהובה ויציבה. מוציאים ומצננים קצת. הכי טעים בטמפרטורת החדר. 
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©