מכינים את הקלתית: שמים במעבד מזון קמח, סוכר ומלח ומערבלים בשניים-שלושה פולסים. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים 2 כפות מים וממשיכים לעבד - עד שנוצר בצק (שמתגבש לכדור), אם צריך - מוסיפים עוד כף מים. מוצאים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לשעה למקרר.
מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
מכינים את המילוי: חותכים כל חצי שזיף לעוד ארבעה פלחים ושמים בקערה, מוסיפים ארבע כפות סוכר, ג'ינג'ר, וקינמון ומערבבים היטב.
מרכיבים את הטארט: מרדדים את הבצק ומרפדים תבנית בקוטר 28 ס"מ. בכלי קטן מערבבים כף קמח וכף סוכר ומפזרים על תחתית הטארט. מסדרים את השזיפים בתוך הקלתית במעגלים יפים ומזלפים את החמאה המומסת מלמעלה.
מכניסים לתנור ואופים כ-45 דקות, עד שדפנות הטארט שחומות והשזיפים מבעבעים. מניחים לטארט להתקרר ומגישים עם כדור גלידה או קרם פרש.