מרתיחים מים בקומקום ויוצקים על הפטריות היבשות (בערך כוס).
בסיר גדול (שיספיק לכל המרק) מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל. כשהוא מתחיל להתרכך מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.
מוציאים את הפטריות המיובשות מהמים - לא זורקים את המים (!) וקוצצים את הפטריות. מוסיפים אותן ואת פטריות השמפניון לסיר. מטגנים ביחד עוד 2-3 דקות.
יוצקים לסיר את מי ההשריה של הפטריות ואת הגריסים, מוסיפים עוד ליטר וחצי מים ואת התבלינים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית כ-1/2 שעה, עד שהגריסים מבושלים. אם צריך מוסיפים עוד מים.
אם נשאר לכם מרק למחר סביר להניח שתצטרכו להוסיף מים - הגריסים נוטים להתנפח למימדים מפחידים.
*פטריות שיטאקה אפשר למצוא כמעט בכל סופר, במדף המוצרים האוריינטלים. לא מצאתם שיטאקה? כל פטריה מיובשת אחרת תתאים.