שטרודל קלאסי משכבות בצק פילו עדין, עוגת הדגל של בית-התה האוסטרי הממוקם באתר הסקי המפורסם של העיירה סטו שבוורמונט, ארה"ב. המתכון באדיבות הקונדיטור הראשי, מרשל פיי.
|
|
|
|
ציון גולשים: | | (100 מדרגים) |
|
|
| חומרים (6 מנות) | |
|
|
למלית: |
|
3 תפוחים מסוג גרנד, קלופים וחתוכים לקוביות של 1 ס"מ |
קליפה מגוררת מ-1 לימון |
1 כפית מיץ לימון טרי |
1/4 כוס סוכר |
1/2 כפית קינמון |
1/8 כפית אגוז מוסקט טחון |
קמצוץ ג'ינג'ר טחון |
1/2 כוס צימוקים |
1/2 כוס אגוזי מלך קלויים קלות, קצוצים גס |
לגלילה: |
|
4 דפי בצק פילו (מפשירים את החבילה לילה קודם במקרר) |
100 גרם חמאה מומסת |
1/2 כוס פירורי לחם |
1 ביצה טרופה ב-1 כפית מים, להברשה |
אבקת סוכר לקישוט |
כלים: |
|
תבנית אפייה שטוחה גדולה, מרופדת בנייר אפייה |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- מערבבים את התפוחים עם קליפת ומיץ לימון.
- בקערה קטנה מערבבים את הסוכר, הקינמון, אגוז המוסקט והג'ינג'ר. מוסיפים לתפוחים ומערבבים. מוסיפים את הצימוקים והאגוזים ומערבבים.
- אופן הרכבת הגלילה: מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלזיוס).
- פותחים את דפי בצק הפילו ומכסים במגבת מטבח לחה למשך כל זמן ההכנה.
- מניחים דף אחד של בצק מעל למשטח עבודה. מברישים בשכבה דקה של חמאה מומסת, מהאמצע כלפי מעלה, ומטה לעבר הפינות. מפזרים מעל בקלילות כ-2 כפות פירורי לחם. ממשיכים להניח את שאר דפי הפילו באותה צורה (מברישים כל דף בחמאה ומפזרים מעל 2 כפות פירורים).
- מסדרים תלולית מתערובת התפוחים ברוחב כ-10 ס"מ, במרחק 10 ס"מ משולי הצד הארוך של הפילו, ומשאירים שוליים ריקים של 4 ס"מ מהצדדים הקצרים. יוצקים 1 כף חמאה על התפוחים.
- מגלגלים את הפילו כמו גלילה מהצד הארוך עם התפוחים. מהדקים, סוגרים את הקצוות ומקפלים אותם פנימה. מעבירים בזהירות מעל לתבנית, עם תפר החיבור כלפי מטה. מברישים בביצה טרופה, ואחר-כך בחמאה המומסת שנותרה.
- אופים כ-15 דקות עד לקבלת צבע זהוב. מצננים מעט בתבנית על רשת.
אופן ההגשה: מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים חם עם קצפת או קרם פרש ליד.
|
|
|
|