|
|
אצבעות פלורנטינים / רוני ונציה עוגיות פלורנטינים קטנות ומקסימות עם מלית קראמלית משקדים פרוסים, דבש ותפוז, מעל לתחתית בצק עשיר, עבה, רך ומתפורר. זהירות: מתמכרים להן בקלות. | | | | ציון גולשים: | | (60 מדרגים) |
| |
| חומרים (25 מנות) | |
|
| לבצק: | | 1.5 כוסות קמח | 4 כפות קורנפלור | 1/2 כפית אבקת אפייה | 1/4 כפית מלח | 1/2 כוס סוכר | 100 גרם חמאה קרירה (30 דקות מחוץ למקרר) , חתוכה לקוביות | 50 גרם מרגרינה קרירה, חתוכה לקוביות | 1 כפית תמצית וניל טהור | למלית: | | 1/3 כוס שמנת מתוקה | 1/2 כוס מים | 1/2 כוס סוכר | 100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות | 3 כפות דבש | 2 כוסות (175 גרם) שקדים מולבנים פרוסים | 1 כפית גרידת תפוז | כלים: | | תבנית מרובעת בגודל 22X22 ס"מ, עם שוליים בגובה 3 ס"מ | | | | אופן ההכנה | |
| | |
- מרפדים את התבנית ואת הדפנות בנייר אלומיניום עבה, ומשמנים אותו מכל הצדדים.
- מנפים לקערת מערבל את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את הסוכר, ומערבבים.
מוסיפים את החמאה, המרגרינה והווניל, ומערבלים במהירות נמוכה לקבלת תערובת פירורית דקה.
- מהדקים את הבצק לתחתית התבנית בידיים, ודוקרים במזלג. מניחים את התבנית במקרר ל-30 דקות.
- בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). אופים את הבצק כ-18 דקות עד שהוא יציב למגע ובצבע זהוב-בהיר. מצננים על רשת.
- מכינים את המלית: מחממים מעט את השמנת.
- בסיר כבד ורחב שמים את המים והסוכר, ומבשלים מעל לאש בינונית תוך ערבוב בכף עץ, עד שהסוכר נמס, וממשיכים לבשל מבלי לערבב, תוך השגחה, כ-9-7 דקות, עד שהסירופ מקבל צבע חום-קרמל (מדי פעם מברישים את הדפנות במברשת רטובה).
- מסירים מיד מהאש ובזהירות, רחוק מהגוף, יוצקים את השמנת החמה בהדרגה, תוך ערבוב. התערובת תבעבע חזק (אם התערובת מתגבשת והיא לא חלקה, ממיסים שוב מעל לאש נמוכה 1 דקה תוך ערבוב, עד שהיא חלקה). מוסיפים את החמאה והדבש, ומערבבים עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את השקדים וגרידת התפוז, ומערבבים עד שכל השקדים מצופים בקרמל.
- יוצקים מיד את התערובת החמה מעל לבצק האפוי, ובעזרת מרית מתכת מדורגת לקישוט, מורחים באופן אחיד. אופים 20-18 דקות, עד שהשקדים שחומים קלות והקרמל מבעבע. מצננים בתבנית על רשת לפחות 1/2 1 שעות.
- מסירים את נייר האלומיניום עם העוגיות, וחותכים למלבנים קטנים בגודל 2X4 ס"מ בסכין גדול וחד.
| | | |
|
|