ynet - עוגת אגסים ושקדים - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  עוגת אגסים ושקדים / רוני ונציה

מככבת דרך קבע בדלפק העוגות של המסעדה הקטנטנה והמבוקשת של "בּוּקס פור קוּקס" חנות מקסימה לספרי בישול בנוטינג היל, לונדון. לעוגה מראה "ארכיטקטוני" מקורי, שמעורר תמיד קריאות התפעלות - אגסים שלמים על גבעוליהם, שקועים ומבצבצים מתוך עוגת ספונג' לחה עם שקדים. שרה השפית שמחה מאוד לנדב את המתכון.

ציון גולשים:  (12 מדרגים)
חומרים (8 מנות)
6 אגסים קטנים עם הגבעול, בשלים אך מוצקים
3/4 כוס (100 גרם) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
3/4 כוס (75 גרם) שקדים טחונים דק
175 גרם חמאה רכה
3/4 כוס (170 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל טהור
3 ביצים טרופות
אבקת סוכר לקישוט
לרוטב השוקולד:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
225 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
כלים:
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בעיגול נייר אפייה בתחתית
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס).
  2. קולפים את האגסים, משאירים את הגבעול שלם, ובעזרת כפית פריזיאן (לכדורי מלון) מסירים את הגזע הקשה שבבסיס. חותכים פרוסה דקה מהחלק התחתון של כל אגס כדי שיהיה לו בסיס שטוח (להבטיח שהאגסים יעמדו יציבים בזמן האפייה).
  3. מנפים ביחד את הקמח ואת אבקת האפייה לקערה בינונית. מוסיפים את השקדים ומערבבים.
  4. בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר והווניל, במהירות בינונית-גבוהה, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  5. מוסיפים את הביצים בהדרגה, מעט בכל פעם, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. באמצע מוסיפים 1-2 כפות מתערובת הקמח ומערבלים (למניעת פירוק התערובת). לבסוף, מקפלים פנימה את שאר הקמח בעזרת מרית. יוצקים לתבנית. מציבים את האגסים בעמידה בעיגול, במרחק כ-3 ס"מ מדפנות התבנית. דוחפים אותם למטה עד לתחתית התבנית (כדי שלא יפלו בזמן האפייה).
  6. אופים כ-55 דקות (מכסים בחופשיות בנייר אלומיניום לאחר 35-40 דקות, כשהעוגה מתחילה להשחים), עד שהאגסים רכים, דפנות העוגה נפרדות מהתבנית, וקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מצננים 15 דקות בתבנית על רשת. מעבירים סכין קטנה מסביב לשוליים לשחרור. מסירים את טבעת התבנית וממשיכים לצנן על רשת.
  7. אופן הכנת הרוטב: מחממים את השמנת בסיר קטן מעל לאש בינונית, עד לסף רתיחה, מסירים מיד מהאש. מוסיפים את השוקולד ומניחים בצד 1-2 דקות. מערבבים בכף עץ עד שהשוקולד כולו נמס. מצננים בצד לחום פושר-חמים.
  8. אופן ההגשה: בוזקים אבקת סוכר על השוליים, מגישים בליווי רוטב שוקולד חמים וגלידת וניל.




דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©