מקור המילה הצרפתית "סורבה" במילה האיטלקית "סורבטו" שמקורה במילה הטורקית "שורבט" שפירושה פשוט, "משקה". הסורבה הוא הקינוח הקפוא הראשון בהיסטוריה. הוא הומצא על - ידי הסינים דווקא, הרבה לפני הופעת הגלידה במאה ה - 18. הסוחרים הערבים של המזרח העתיק הביאו את הסורבה מסין לאיטליה.
הסורבה עשוי בדרך כלל ממיץ או מחית פרי, סוכר ומים בתוספת ליקר, משקה אלכוהולי או חליטת צמחים להדגשת הטעמים. מוסיפים לו לפעמים חלבונים או ג'לטין לייצוב. יש לו מרקם חלק ומעט קרמי, והוא דל קלוריות ללא שומן, ופשוט מאוד להכנה. בצרפת מגישים אותו בין חלקי הארוחה כדי "לנקות" ולרענן את הפה בין מנה למנה, וכם כקינוח.
את הסורבה אפשר להכין במכונת גלידה וגם בלעדיה. שתי האפשריות לפניכם.