ynet - סלמון צלוי עם אטריות סובה ואצת ארמה - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

דגים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  סלמון צלוי עם אטריות סובה ואצת ארמה / פיליס גלזר

את המתכון הבא מומלץ להכין עם אצת ארמה אבל אם אינכם מוצאים כזו, אפשר להשתמש כתחליף גם באצה מסוג היז'יקי.

ציון גולשים:  (10 מדרגים)
חומרים (8 מנות)
8 פרוסות סלמון במשקל 120 גרם, ללא עצמות
5 סנטימטרים ג'ינג'ר טרי מקולף ופרוס דק
8 כוכבי אניס 
1/2 כוס רוטב סויה 
1 כפית סוכר חום 
1/4 כוס שמן שומשום 
אצות ארמה 
חופן עלי כוסברה 
1 מלפפון גדול, חתוך לגפרורים
3 כפות חומץ אורז 
2 כפיות סוכר 
250 גרם אטריות סובה (אטריות כוסמת)
1/4 כוס שמן שומשום 
3 כפות חומץ אורז 
5 בצלים ירוקים (ירוק ולבן) חתוכים באלכסון
מלח גס לפי הטעם
אופן ההכנה
. שוטפים את פרוסות הסלמון, מוודאים שאין עצמות, ושמים בתבנית זכוכית גדולה. מערבבים ג'ינג'ר, כוכבי אניס, רוטב סויה סוכר ושמן שומשום ויוצקים על הסלמון מכסים ומשרים שעתיים במקרר. הופכים פעמיים בזמן ההשרייה.

2. בינתיים מכינים את שני סוגי הסלט המרכיבים את המנה: שמים את אצת הארמה בקערה ומכסים במים רותחים. מעמידים בצד 30 דקות, מסננים ומערבבים עם עלי הכוסברה. שמים את המלפפון בקערה נפרדת ומערבבים עם חומץ האורז והסוכר. בוחשים ושמים בצד.

3. מכינים את האטריות: בסיר מרתיחים 2 ליטרים מים. מוסיפים את האטריות ובוחשים. מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים כוס מים קרים. שוב מביאים לרתיחה ושוב מוסיפים כוס מים קרים. בפעם השלישית כשהמים מגיעים לרתיחה, בודקים את האטריות (הן צריכות להיות "אל-דנטה"). מסננים ושוטפים במים קרים. מסננים שוב, שמים בקערה ומערבבים עם שמן שומשום, חומץ אורז, בצל ירוק ומלח.

4. מחממים את התנור ל-220 מעלות. שמים תבנית בינונית בתנור ומחממים אותה. מוציאים, מרפדים בנייר פרגמנט (אם רוצים, משמנים את הנייר במעט שמן שומשום). שמים את פרוסות הדג בתבנית ויוצקים מעליהן את המרינדה. מניחים את התבנית על רשת בשליש העליון של התנור, ואופים במשך שמונה דקות (או לחלופין בחום בינוני במשך 10 דקות).

5. מסננים את האצות וסוחטים אותן כדי לנקז את שארית המים (אם הן גדולות, חותכים לחצי). מערבבים עם אטריות הסובה ומחלקים בין שמונה צלחות. מניחים פרוסת דג על כל צלחת מעל האטריות, ויוצקים למעלה כף מהמרינדה החמה. מגישים עם סלט, המלפפון בצד או מעל הדג.


דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©