ynet - אימאם באילדי - חצילים ממולאים בירקות - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

שונות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  אימאם באילדי - חצילים ממולאים בירקות / רותי קינן

קרדיט: צילום: בילי ואבירם
ציון גולשים:  (144 מדרגים)
חומרים (6 מנות)
3 חצילים קטנים (לא גמדיים)
2 בצלים
1/2 כוס שמן זית
3 עגבניות
3 שיני שום כתושות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כפית סוכר
מלח ופלפל
מיץ מ-1/2 לימון
אופן ההכנה
  1. קולפים את החצילים וחוצים אותם לאורך. מוציאים בכף את החלק הפנימי של כל חציל ומשאירים דפנות בעובי כ-1/2 1 ס"מ. כך שמתקבלות שתי "סירות".
  2. קולפים את ,הבצלים חוצים אותם ופורסים לפרוסות דקות. מחממים 2 כפות מהשמן בסיר גדול ומטגנים את הבצלים עד שמזהיבים קלות. מוציאים בכף מחוררת ומעבירים לקערה.
  3. מוסיפים לסיר עוד מעט מהשמן ומטגנים בו את ציפת החצילים עד שהיא מתרככת. מעבירים לקערת הבצל.
  4. חולטים את העגבניות במים רותחים לדקה, שוטפים במים קרים וקולפים. מוציאים מהן את הגרעינים וחותכים לקוביות קטנות. מוסיפים אותן לקערת החצילים והבצל עם השום, הפטרוזיליה, הסוכר, המלח, הפלפל ומיץ הלימון, ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים לסיר את כל השמן שנותר ומחממים. מטגנים בו את חצאי החצילים. תחילה על הצד החתוך ולאחר מכן בתחתית, עד שהחצילים משחימים מעט. מסדרים אותם בסיר בצפיפות, עם החלק החתוך כלפי מעלה.
  6. ממלאים את חצאי החצילים במלית הירקות. יוצקים 1 כוס מים סביב החצילים שבסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר.
  7. מבשלים על להבה נמוכה ביותר כ-30 דקות. רצוי לבדוק מדי פעם אם נותרו נוזלים בסיר ולהוסיף מעט מים רותחים לפי הצורך.
  8. מצננים את החצילים הממולאים כ-3 שעות לפני ההגשה.
  9. טיפים: אם לא מוצאים חצילים קטנים (באורך עד 15 ס"מ), אפשר להשתמש בשני חצילים גדולים: חותכים כל אחד ל-3 פרוסות עבות (בגובה 7 ס"מ לערך) וצרים חלל במרכז. יש להיזהר לא לפגוע בתחתית, שעוביה צריך להישאר בגובה 1-2 ס"מ.
  10. על מנת שחצאי החצילים ינוחו ביציבות בסיר. אפשר להסיר רצועה דקה מהקליפה בתחתית כל "סירה".
  11. אם רוצים להכין יותר חצילים, או שאין ברשותכם סיר גדול דיו להכיל את כל חצאי החצילים בשכבה אחת, אפשר להכין את התבשיל בתנור, בתבנית פיירקס בעלת כיסוי. אפשר גם לכסות את התבנית ביריעת אלומיניום. אופים כ-40 דקות ב-170 מעלות.


דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©