ynet - מנקוטי - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

שונות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  מנקוטי / רותי קינן

את הבצק מכינים בהדרגה, בכל פעם מביצה אחת, כדי שלא יתייבש.

ציון גולשים:  (3 מדרגים)
חומרים (4 מנות)
2 ביצים
כ-3 כוסות קמח
קורט מלח
שמן לטיגון עמוק
החומרים ל"דבש":
2 כוסות סוכר
2.5 כוסות מים
רצועות קליפת תפוז
1 מקל קינמון
1/2 מקל וניל
אופן ההכנה
  1. להכנת ה"דבש", מניחים את כל החומרים בסיר קטן, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים, ברתיחה איטית, עד שפני הסירופ מתכסים בקצף. הבישול עשוי להימשך כ - 20 דקות, ובינתיים מכינים את העוגיות. אם הסירופ מעלה קצף לפני שהעוגיות מוכנות, מסירים אותו מהאש ומחממים שוב לפני שטובלים בו את העוגיות.
  2. שוברים ביצה אחת לתוך קערה יבשה. מתחילים להוסיף את הקמח וללוש עם הביצה באצבעות לבצק רך.
  3. ממשיכים להוסיף מהקמח בהדרגה, תוך כדי לישה, עד שמתקבל בצק יציב ויבש למדי (אחרי הוספה של כ - 1/2 1 כוסות קמח).
  4. מעבירים את גוש הבצק למשטח מקומח היטב וממשיכים ללוש עוד מעט, עד שהוא נעשה אחיד ואינו נדבק לידיים. מתחילים לרדד את הבצק לעלה. מקמחים את פניו, הופכים, מקמחים ומרדדים. בוזקים שוב קמח וממשיכים לרדד ולקמח עד שמתקבל עלה דק מאוד.
  5. מחממים שמן במחבת קטנה או בסיר בינוני רחב, בגובה של כ - 3 ס"מ. השמן צריך להיות חם, אך לא רותח. בודקים אם הטמפרטורה מתאימה לטיגון על-ידי טבילת פיסת בצק בשמן. כשהיא צפה ומעלה בועות סביבה - השמן חם דיו. יש להקפיד על ויסות טמפרטורת השמן, כך שהוא לא יהיה חם מדי. רצוי לכוון את הלהבה לחום נמוך.
  6. חותכים את עלה הבצק לרצועות ברוחב 3-4 ס"מ. אוחזים כל רצועה בקצה אחד מעל המחבת ומשקעים רק כ - 3 ס"מ מהקצה השני בשמן. כשהבצק מטוגן קלות, מסובבים אותו סביב עצמו (כשבלול) בעזרת מזלג וממשיכים להשקיע עוד מרצועת הבצק בשמן.
  7. ממשיכים לטגן ולסובב את הרצועה עד שנוצרת "שושנה" (או שבלול). מחזיקים אותה בעזרת המזלג עד שהיא מטוגנת קלות ואינה נפתחת. מעמידים על צידה וממשיכים לטגן עד שהיא מזהיבה קלות.
  8. בינתיים אפשר להתחיל בטיגון עוגייה נוספת: כשהופכים אותה, מוציאים את העוגייה הקודמת לתוך מסננת מרופדת במגבת נייר. כשמסיימים לטגן את העוגיות הראשונות, מכינים בצק מהביצה השנייה ומטגנים כנ"ל.
  9. כשכל העוגיות מטוגנות, טובלים כל עוגייה לחוד למשך כדקה בסירופ, כך שתתכסה בו מכל .הצדדים מעבירים לצלחת הגשה.
  10. גיוונים: אפשר להוסיף לבצק כף או שתיים שומשום כהה בזמן הלישה. העוגיות יקבלו עוד טעם ופריכות.
    אפשר להוסיפ לסירופ שתיים-שלוש כפות דבש אמיתי, למי שאוהב, או לתבל אותו במי פריחת הדרים.
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©