תבשיל בשר ואורז, הגרסה של יחיאל פילוסוף.
|
|
ציון גולשים: | | (22 מדרגים) |
|
|
| חומרים (6 מנות) | |
|
|
1 ק"ג בשר בקר לגולש (רצוי שריר,קצ'לקה) |
2 בצלים |
2 פלפלים אדומים |
2 פלפלים ירוקים |
3-2 שיני שום |
2-3 גבעולי סלרי |
3 כפות שמן |
מלח ופלפל |
פפריקה |
קורט כמון |
3/4 כוס אורז |
1 סלסלה פטריות |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- חותכים את הבשר לקוביות. קולפים את הבצלים, שוטפים את הפלפלים וחותכים לפרוסות. קוצצים את השום והסלרי.
- בסיר גדול, מטגנים את הבצלים עד שמתרככים. מוסיפים את הפלפלים, השום והסלרי וממשיכים לטגן ביחד עוד 5 דקות. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים מכל הצדדים, עד שמשחימות מעט.
- מוסיפים לסיר מים בכמות שתעלה בכ-2 ס"מ מעל התכולה. מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף שנוצר, מוסיפים מעט מלח ופלפל. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה עד שהבשר מתרכך, כשעה-שעה וחצי.
- כשהבשר רך, טועמים את הרוטב ומוסיפים עוד מלח ופלפל, פפריקה לפי הטעם ומעט כמון.
- שוטפים את האורז, מנגבים את הפטריות ופורסים. מוסיפים לתבשיל, מגבירים את הלהבה ומביאים שנית לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עוד כ-20 דקות.
|
|
|
|