מרתיחים את המרק בסיר בינוני ומשאירים על להבה נמוכה.
מקלפים את הבצל וקוצצים. מחממים חצי מכמות החמאה בסיר בינוני ומטגנים את הבצל עד שמתרכך ונעשה שקוף.
שוטפים את האורז במסננת ומנקזים היטב את המים. מוסיפים לבצל ובוחשים דקה. מוסיפים את היין, מלח ופלפל ומבשלים על להבה בינונית, תוך בחישה תכופה עד שהיין נספג כולו באורז.
מנמיכים את הלהבה מתחת לסיר האורז ומוסיפים לאורז חצי כוס מהמרק הרותח. מבשלים תוך בחישה תכופה עד שכל המרק נספג. ממשיכים להוסיף עוד מהמרק הרותח, חצי כוס בכל פעם, ובוחשים עד שנספג באורז. משך הבישול הכללי כ-20 דקות.
מסירים את הסיר מהלהבה ובוחשים לתוך האורז את החמאה שנותרה.
הערות: הריזוטו מתקבל רך ונוזלי מעט, כמו שוחה ברוטב. כדי להעשיר את הטעם, אפשר להוסיף לריזוטו קורט זעפרן (שאותו ממיסים בחלק מהמרק הרותח) ובגבינת פרמזן מגוררת, שאותה מוסיפים בסוף הבישול, אחרי שמסירים את הסיר מהאש.
להכנת הכופתאות, יש לצנן היטב את הריזוטו, רצוי לילה במקרר. אחרי הצינון, התערובת מתגבשת ונעשית סמיכה מאוד.