חגיגה של טעמי חורף וחנוכה יחד.
|
|
ציון גולשים: | | (8 מדרגים) |
|
|
| חומרים (6 מנות) | |
|
|
2 תפוחי אדמה גדולים (500 גרם) מקולפים ומגוררים על פומפיה גסה |
2 ביצים |
2 כפות שמן חמניות -דלעת |
1 כפית מלח |
פלפל לבן או שחור לפי הטעם |
1/4 כוס זיתים שחורים קצוצים ומסוננים |
1/4 כוס זיתים ירוקים קצוצים ומסוננים |
2 כפות בזיליקום חתוך לרצועות דקות |
1/2 כפית אבקת אפייה |
1 גזר מגורר על פומפיה גסה |
1/4 כוס קמח ( לבן או קמח מנופה) |
1/2 כוס שמן חמניות -דלעת (לטיגון) |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- בקערה בינונית, טורפים ביצה, שמן, מלח, פלפל, זיתים, בזיליקום, אבקת אפייה, גזר וקמח.
- מגררים את תפוחי-האדמה גס, שמים במסננת ושוטפים מתחת למים קרים. מסננים וסוחטים להוצאת נוזלים.
- מערבבים עם תערובת הקמח וביצים. בוחשים היטב.
- מחממים כ 1/4 כוס שמן חמניות דלעת במחבת כבדה. יוצרים לביבה מ ¼ כוס תערובת (או פחות ללביבות יותר קטנות), סוחטים קלות בידיים ומחליקים לשמן החם. משטיחים במרית.
- מטגנים עד שהלביבות שחומות משני הצדדים. מגישים חם עם שמנת חמוצה או יוגורט עיזים.
|
|
|
|