מתכון מאת הרמיונה מאיר ממזנון 'אנדרומדה' ביפו. מיועד ל-5 קופסאות טונה, אבל אפשר להפחית כמויות לפי הצורך.
ציון גולשים:
(33 מדרגים)
חומרים
5 קופסאות טונה בשמן
2 גבעולי סלרי קטנים
1 פלפל צהוב
1 בצל סגול קטן
לרוטב:
1 כף חרדל דיז'ון
1 כף סוכר
1 כפית חומץ בן יין לבן
1/3 כוס תערובת שמן זית וחמניות
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
שמים את הטונה במסננת לשעה. קוצצים את הירקות ככל האפשר ומערבבים עם הטונה. מכינים את הרוטב על ידי ערבוב כל החומרים יחד, מוסיפים רוטב בכמות שתספיק רק כדי לאחד את הטונה והירקות (אפשר לשמור את יתר הרוטב במקרר לסלטים), מכסים ומצננים. מגישים על מצע 'בייבי גרינס' או חסות.
טיפ לילדים: עושים "משה בתיבה" עם טונה מגולגלת בעלי חסה.