ynet - סלט גספצ'ו - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

סלטים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  סלט גספצ'ו / פיליס גלזר

סלט חגיגי שמתאים מאוד לאירוח. בגלל המראה האסתטי שלו חובה להגישו בקערה שקופה, או אפילו, כפי שעושה הקולגה שלי רות יוליס, באקווריום! ההכנה נראית מסובכת מאוד, אך מעבד מזון יקצר לכם את התהליך.

ציון גולשים:  (50 מדרגים)
חומרים (6 מנות)
2 כוסות פירורי לחם טחון דק מלחם מלא טרי
3 פלפלים ירוקים
1 בצל בינוני, רצוי אדום
2 גבעולי סלרי אמריקאי
3 כוסות עגבניות קצוצות (יש להקפיד שיהיו בשלות ומקולפות, ללא גרעינים)
מלח ומעט חומץ בן יין לבן
2 מלפפונים
1 כפית דבש
לרוטב:
3 שיני שום
1 כפית מלח
3 כפות מיץ לימון
קליפה מגוררת מחצי לימון
2 כפיות חרדל מוכן, עדיף ללא חומר משמר
1 כף אורגנו או ריחן טרי קצוץ
3/4 שמן זית בכבישה קרה
רוטב טבסקו לפי הטעם
אופן ההכנה
  1. להכנת פירורי הלחם, טוחנים חצי כיכר לחם כפרי במעבד מזון מצויד בסכין מתכת. מניחים בצד. חותכים את הבצל ל- 4 ומקצצים קלות במעבד (אין לקצץ יתר על המידה, כדי שלא יופרשו נוזלים). מוציאים לקערה בגודל בינוני. מקצצים על קרש את הפלפלים והסלרי לקוביות קטנות. מוסיפים לקערה ומתבלים במלח, פלפל וחומץ בן יין לבן לפי הטעם.
  2. קוצצים את העגבניות, מתבלים בחומץ בן-יין ובכפית מלח, ומעבירים למסננת מעל קערה. אחרי שהנוזלים נוקזו, מעבירים לקערה. חותכים את המלפפונים לרצועות. מעבירים למסננת אחרת ומתבלים במלח, חומץ בן-יין וכפית דבש.
  3. מכינים את הרוטב: במעבד מזון או בעלי ומכתש, כותשים 3 שיני שום עם המלח. מוסיפים את מיץ הלימון, קליפת הלימון, החרדל ואורגנו או ריחן. טורפים פנימה את שמן הזית. מתבלים ברוטב טבסקו וטועמים. ניתן להוסיף עוד חומץ בן יין או מלח אם רוצים.
  4. ועכשיו, לסלט: בקערה שקופה מניחים שכבות של פירורי לחם, עגבניות, מלפפונים, תערובת בצל, סלרי ופלפל ירוק, רוטב, פירורי לחם וכן הלאה. ניתן להמשיך לבנות שכבות על עוד נותרו חומרים. מקשטים בבצל ירוק קצוץ, צלפים ורוטב. מכסים ושמים במקרר לשעה לפחות להתמזגות הטעמים.

    הערות חשובות: חשוב מאוד לסנן היטב את הירקות, אחרת ייהפך הסלט למרק.

    יש להשתמש בעגבניות בשלות אך לא רכות, לקלפן לאחר טבילה במים רותחים, או פשוט להשתמש בעגבניות משומרות סחוטות.

    טיפ: את שארית הסלט אפשר להפוך למרק על ידי הוספת מיץ עגבניות. אפשר גם להגיש את המרק בעגבנייה מרוקנת ולקשט במיני קרוטונים.


דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©