1. בקערה המתאימה למיקרוגל, שמים את החמאה והשוקולד ומרככים כ - 2 דקות (אין צורך להמיס) אם אין מיקרוגל, ממיסים בסיר כפול על אדים. מצננים מעט (אם משתמשים בשמן מערבבים עם השוקולד המומס).
2. בינתיים, במערבל או ביד, טורפים סוכר עם ביצים ומוסיפים את עיסת השוקולד חמאה. מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה, המלח ותחליף הקפה דרך מסננת רשת. מערבלים עד לקבלת עיסה אחידה – שניות מספר.
3. יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 20-22 ס"מ, משומנת היטב (אני גם אוהבת לשים עיגול של נייר אפייה בתחתית התבנית כדי להקל על הוצאת העוגה) ואופים בתנור מחומם מראש ל - 180 מעלות צלזיוס כ - 25 דקות או רק עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי. מצננים את העוגה בתבנית והופכים על צלחת הגשה. מצננים מעט ומקשים באבקת סוכר.
אופן הכנת ה"ריבה":
1. בסיר קטן, מרתיחים מים ומוסיפים דבלים, צימוקים, קינמון, אגוז מוסקט, מלח ופלפל. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים 5 דקות, בבחישה מדי פעם.
2. מוסיפים סוכר ומבשלים בבחישה מדי פעם רק עד שהתערובת מסמיכה. מורידים מהאש ומוסיפים את הליקר. יוצקים מעט מהריבה החמה על כל פרוסת עוגה.
גיוון: אפשר להוסיף לעוגה גם אגוזים קצוצים – במיוחד פקאנים או אגוזי מקדמיה.
|