ynet - פטוצ'יני אלה סיציליאנה - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

פסטה
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
מתכונים
 רוטב נפוליטנה
 בצק בסיסי לפסטה
 ניוקי אלה רומנה
 ספגטי אל לימונה

  פטוצ'יני אלה סיציליאנה / קרלו לאי, מתוך הספר "פסטה כל אחד יכול"

פטוצ'יני עם חצילים ורוטב עגבניות. הדבר הראשון שאני עושה כשאני נכנס למסעדה שלי בבוקר הוא לפזר מלח על פרוסות החצילים ולתת להם לעמוד בזמן שאי מכין את שאר המצרכים. התהליך הזה מבטיח שהם יהיו רכים במיוחד, ולא מרים. הקפידו לייבש את פרוסות החצילים במגבות נייר לפני הטיגון. במתכון הזה עדיף להשתמש בגבינת ריקוטה מסוג יבש יחסית.

קרדיט: צילום: משה כהן
ציון גולשים:  (28 מדרגים)
חומרים (4 מנות)
1 חציל גדול (במשקל של כ-500 גרם)
מלח גס
שמן רגיל לטיגון
1/4 כוס שמן זית
4 שיני שום כל אחת פרוסה לאורך לארבע
1 פלפל אדום חריף
2 כוסות רוטב נפוליטנה (ראו קישור למתכון מצד ימין)
פטוצ'יני העשוי ממחצית כמות הבצק הבסיסי לפסטה, או 500 גרם פטוצ'יני יבש
150 גרם גבינת ריקוטה
1 כף עלי בזיליקום טריים פרוסים לרצועות
אופן ההכנה
  1. פורסים את החציל לרוחב לחתיכות בעובי של מעט פחות מסנטימטר.
  2. מניחים במסננת ומפזרים מעט מלח גס. מערבבים על מנת לכסות את כל הפרוסות במלח.
  3. מכסים במגבת מטבח ומשהים למשך 2 שעות לפחות, עד שכל הנוזלים המרים מופרשים. שוטפים ומייבשים באמצעות מגבות נייר.
  4. במחבת גדולה מחממים שמן בעומק של כ 2 סנטימטרים ומטגנים קלות את החצילים משני הצדדים עד לקבלת גוון חום זהוב. מניחים את הפרוסות המטוגנות על נייר סופג.
  5. מרתיחים 3 ליטר של מים בסיר גדול. מוסיפים 3 כפות מלח.
  6. שוטפים ומייבשים את המחבת שבה טוגנו החצילים. מחממים בה את שמן הזית ומטגנים קלות את שיני השום עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפים את הפלפל החריף ומבשלים דקה נוספת.
  7. מוסיפים את רוטב העגבניות, ומערבבים.
  8. מכניסים את הפטוצ'יני לסיר ומבשלים 4 דקות. אם משתמשים בפטוצ'יני יבש, מבשלים לפי הוראות היצרן. מסננים.
  9. מעבירים את הפטוצ'יני לתוך הרוטב ומערבבים עד שהרוטב מכסה את כל הפסטה.
  10. מחלקים את הפסטה לארבע צלחות הגשה. מכסים כל מנה בכחמש פרוסות חופפות של חציל מטוגן. מפוררים מעל את הריקוטה, ומקשטים ברצועות הבזיליקום.
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©