ynet - ירקות ממולאים בבשר - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

בשר
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  ירקות ממולאים בבשר / חיים לוינסון

ציון גולשים:  (22 מדרגים)
חומרים (8 מנות)
לירקות:
3-4 עגבניות קשות מעט
1 פלפל
חצי חציל או חציל קטן
בצל גדול
2 קישואים עגולים, זוקיני
כמה פטריות גדולות רצוי פורטבלו
1 ארטישוק ירושלמי טרי (לא חובה)
לבשר:
500 גרם בשר טחון משובח
50 גרם פירורי לחם
1/2 כוס אורז
קמצוץ מלח
פלפל שחור
פפריקה
2 ביצים
3 שיני שום קלופות וחתוכות דק
לרוטב:
5 עגבניות אדומות ורכות
שמן זית משובח
5 שיני שום קלופות
3 עלי בזיליקום
פלפל שחור
מלח
אופן ההכנה
  1. מניחים מגבת גדולה על השולחן במטבח. חותכים את הראש מהקישואים ומוציאים את הבפנוכו. את הבפנים שמים במרק. פורסים את החצילים לפרוסות לא עבות מדי ולא דקות מדי. מניחים את הירקות על המגבת, מפזרים כמויות מלח, ומניחים בצד.
  2. מבשלים את חצי כוס האורז, בלי שמן (!). מקררים מעט.
  3. בקערה, מניחים את הבשר, החלמונים (החלבונים רק מרטיבים את העיסה, החלמונים מדביקים אותה), פירורי הלחם, השום הקצוץ, והאורז המבושל, מתבלים ומערבבים ביחד לעיסה חלקה ונעימה.
  4. מתחילים בהכנת שאר הירקות. חותכים את הראש של הפלפל ומנקים אותו (אפשר גם לחתוך אותו באמצע, ואז לגלגל אותו בשלב המילוי). מוציאים את הרגל מהפטריות. לוקחים את העגבניות, מורידים את הראש, ובאמצעות כפית מרוקנים את תוכנן ושומרים אותו בצד לטובת הרוטב. קולפים את הארטישוק ומרוקנים את תוכו.
  5. להכנת הבצל מרתיחים סיר עם מים. לוקחים את הבצל, חותכים בו "פס" עד לאמצע בדיוק ומרתיחים שלוש דקות בדיוק. לאחר מכן מקלפים בקלילות את שתי השכבות החיצוניות. את השאר קוצצים ושומרים לרוטב.
  6. לאחר הכנת הירקות ממלאים אותם בתערובת, ומניחים בתבנית תנור משומנת. אין צורך בשמן. למילוי החצילים לוקחים את הפרוסות, מניחים באמצע בשר וסוגרים עם קיסם. אפשר לעשות מגדלים של כמה פרוסות.
  7. אופים את הירקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד שהם מוכנים - תלוי בתנור ובטביעת העין שלכם.
  8. מכינים את הרוטב: מכניסים את כל חומרי הרוטב לסיר, יחד עם מיץ העגבניות והבצל ששמרנו מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כ-40 דקות. בשום פנים ואופן לא מוסיפים מים. אפשר להוסיף קצת רסק עגבניות.
  9. לחימום: מרתיחים את הרוטב, שופכים על הירקות, מכניסים לעשר דקות בתנור ומגישים.


דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©