חולטים את השזיפים במים חמים למשך שעה. מעבירים חריץ לאורך, ומוציאים את הגלעין בעדינות – על השזיף להישאר שלם.
מכינים את תערובת הבשר וצרים ממנה כדורים קטנטנים. מכניסים לשזיף ומהדקים אותו בכף היד. ממלאים כך את כל השזיפים.
קולפים את הבצלים, חותכים לרצועות אורך, מאדים בסיר על אש קטנה. מניחים מעל את השזיפים הממולאים. מערבבים את המים, התבלינים והשמן ויוצקים מעל לשזיפים. מבשלים כשעה על אש קטנה.
יש לנהוג בתבשיל זה בעדינות רבה, כדי שהשזיפים יישארו שלמים. לאחר כ-30 דקות קוצצים את האגוזים, מערבבים אותם בדבש, בקינמון ובמיץ לימון, ומפזרים מעל לשזיפים. מוסיפים לבשל עוד כ-15 דקות.