אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

משקאות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  מי עגבניות צלולים / ניצן רז

מדובר במיצוי טעמן של עגבניות, לנוזל צלול בטעם חזק של עגבניה. חשוב להשתמש בעגבניות בשלות, המכילות יותר נוזלים.

ציון גולשים:  (10 מדרגים)
חומרים (6 מנות)
8 עגבניות גדולות בשלות מאוד
15 עלי נענע
2 כפיות סוכר
1 כפית מלח
אפשרות:6 כפיות סאקי (יין אורז יפני)
אופן ההכנה
  1. שמים את כל המרכיבים במעבד המזון ומעבדים למחית חלקה.
  2. שיטת התלייה: מניחים מסננת על קערה. שמים את המחית בבד גאזה או בבד חיתול ותולים (על הברז בכיור, למשל) מעל המסננת. משהים כשעה וחצי, במהלכם יטפטפו נוזלי העגבניות השקופים למסננת. אסור לגעת או למעוך את הבד או את המחית. זה ייפגע בצלילות הנוזל.
  3. שיטת ריפוד המסננת: מרפדים מסננת בבד גאזה או בבד חיתול ומניחים על קערה. יוצקים את המחית למסננת. משהים שלוש שעות (רצוי לאחסן במקרר) עד שכל הנוזלים ניגרים לכלי, מבלי למעוך את המחית ומבלי לגעת בבד. זה ייפגע בצלילות הנוזל.
  4. התוצאה: נוזל שקוף בטעם עגבניות שאותו אפשר לשמור במקרר שבוע.
    מה עושים בנוזל הצלול?
  5. מגישים בתוכו עגבניות ומלפפונים קצוצים דק דק, ויש מרק קר חדש.
  6. קוקטייל עגבניות וודקה שקוף: שמים בשייקר 200 מ"ל מי עגבניות, 40 מ"ל וודקה, 1 כוס קרח ומערבבים היטב. מניחים במרכז כל כוס עגבניות שרי (כמו שמניחים זית בקוקטייל מרטיני), ויוצקים את הקוקטייל. מוסיפים פרוסות דקיקות מפלפלון צ'ילי פרוס דק.
  7. יוצקים קוביות ג'לי עגבניות: מכינים שתי קעריות מי קרח. שורים באחת 2 עלי ג'לטין כמה דקות, עד שהם מתגמשים, וסוחטים אותם היטב. שמים בסיר רבע כוס מי עגבניות, מרתיחים ויוצקים לקערה, אותה מניחים על קערת הקרח. מוסיפים את עלי הג'לטין הסחוטים וטורפים במטרף ידני כ-20 שניות, מוסיפים את שארית מי העגבניות שהכנו טורפים עד שהמים מצטננים לטמפרטורת החדר. מרפדים תבנית בניילון נצמד, יוצקים לתוכה את תכולת הקערה, מכסים ומאחסנים במקפיא 15 דקות, לקבלת ג'לי יציב. מוציאים, הופכים על משטח, מסירים את הניילון וחותכים לקוביות. שומרים במקרר עד יומיים. משלבים במנות קרות, למשל בסלט עגבניות (כי מנות חמות עלולות להמיס את הקוביות מיד).
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©