מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל. כשהוא הופך לשקוף מוסיפים שום ומטגנים ביחד עוד דקה.
מוסיפים את העגבניות (את כל תכולת הקופסה) ועוד שתי קופסאות מלאות במים (בערך ליטר). מוסיפים כוס אחת של חומוס ואת התבלינים. מכסים ומרתיחים.
אחרי הרתיחה מבשלים על להבה נמוכה עוד חצי שעה. מכבים את האש ונותנים למרק להתקרר מעט.
בעזרת בלנדר-מוט או מעבד מזון טוחנים את המרק למרקם גס ומחזירים לאש. אם המרקם נראה לכם סמיך מדי מוסיפים עוד מים (ומתקנים תיבול).
כשהמרק רותח מוסיפים עוד חצי כוס גרגרי חומוס ואיטריות. מבשלים עוד 15 דקות (בודקים שהאיטריות מוכנות), מורידים מהאש ומגישים.
ומה עושים עם שאר החומוס?
חומוס מבושל ומוקפא הוא אחלה פטנט. אפשר לחסוך ולעשות את זה לבד בבית: משרים חומוס, מבשלים אותו עד שהוא מוכן. מצננים, מכניסים לשקיות ומקפיאים. ברגע של מנצ'יז אפשר לשלוף מהמקפיא ולנשנש.