ynet - סלט שרימפס, מנגו (או פפאיה) וג'ינג'ר - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

פירות ים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
מתכונים
 נזיד שרימפס וקלמרי בגרגרי חומוס, נענע ולימון
 ספגטי עם מולים וקלמרי ברוטב עגבניות ירוקות ופרמזן
 שרימפס בבננות, חלב קוקוס ונענע

  סלט שרימפס, מנגו (או פפאיה) וג'ינג'ר / סמדר סימקין, מתוך הספר "המטבח של סמדר סימקין - פירות ים"

קרדיט: צילום: הדס דולב
ציון גולשים:  (78 מדרגים)
חומרים
300 גרם שרימפס שלמים, קלופים ומנוקים (עם הזנבות)
עלה דפנה
1 בצל ירוק
1/2 כפית פלפל שחור שלם
2 מנגו גדולים בשלים (או 1 פפאיה גדולה ובשלה)
2 מלפפונים
2 כוסות נבטים טריים
1 בצל סגול פרוס דק
100 גרם פקאן טבעי
1/2 חבילה של עירית טרייה חתוכה לחתיכות באורך 5 ס"מ
לרוטב:
3 שיני שום כתושות
1 כף שורש ג'ינג'ר טרי מגורר דק
3 כפות חומץ אורז או חומץ תפוחים
3 כפות יין אורז או שרי יבש
1 כף סילאן או דבש
1 כפית מלח
פלפל שחור טחון טרי
שמן שומשום
אופן ההכנה
  1. שמים בסיר 1 ליטר מים, מוספים את עלה הדפנה, את הבצל הירוק חתוך לחתיכות באורך 5 ס"מ וכף גרגרי פלפל שחור שלמים. מביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה.
  2. כאשר המים רותחים מוספים את השרימפס השלמים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות נוספות על סף רתיחה עד שהשרימפס משנים את צבעם לורוד. מסננים את השרימפס ומרחיקים את הירקות. מצננים לטמפרטורת החדר. מניחים בקערה בצד.
  3. חולטים את הנבטים במים רותחים כ-3 דקות. מסננים ומוסיפים לקערה עם השרימפס.
  4. קולפים את הפפאיה (או המנגו), חוצים אותה ומרחיקים את הגרעינים. פורסים לפרוסות דקות. אם משתמשים במנגו חותכים לקוביות.
  5. שוטפים היטב את המלפפונים מבלי לקלוף אותם. חוצים את המלפפונים לאורכם ובאמצעות כפית מוציאים את התוך שלהם. פורסים את חצאי המלפפונים לפרוסות דקות לרוחבם.
  6. מוסיפים את הפפאיה או המנגו, המלפפונים, הבצל הסגול הפרוס דק, הפקאן והעירית לקערה עם השרימפס והנבטים.
  7. מערבבים בצלוחית נפרדת את כל חומרי הרוטב, יוצקים על השרימפס והירקות ומערבבים היטב.
  8. מניחים במקרר למשך 15 דקות, מוציאים, מערבבים שוב ומניחים על צלחת הגשה. מטפטפים שמן שומשום מעל ומגישים.
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©