תבנית לטארט (רצוי עם תחתית נשלפת) בקוטר 24 ס"מ משומנת
אופן ההכנה
במכל מעבד מזון שמים את הקמח, הסוכר והקקאו, ומערבבים.
מוסיפים את החמאה ומעבדים בקצרה לתערובת פירורים קטנים בגודל אפונה זעירה. מוסיפים את הווניל והמים, ומעבדים עד שהבצק מתאחד לגושים גדולים. מהדקים ומעצבים לעיגול שטוח. עוטפים ומניחים במקרר 30 דקות.
מהדקים את הבצק בידיים לתבנית, או מרדדים בין 2 דפי אפייה לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מסירים את הדף העליון, מרימים את הדף התחתון עם הבצק והופכים מעל התבנית. מסירים את הנייר ומרפדים את התבנית והדפנות בבצק. דוקרים במזלג. עוטפים, ומניחים את התבנית במקרר 30 דקות.
בינתיים, מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלזיוס).
אופים 12-14 דקות, עד שהבצק יציב מסביב לשוליים, אבל נראה קצת לח או לא אפוי במרכז. מצננים צינון מלא על רשת.
אופן הכנת המוס: בקערת מתכת ממיסים את השוקולד עם החמאה מעל לסיר עם אדים. מצננים מעט.
בקערת מיקסר מקציפים את החלמונים עם הביצים והסוכר במהירות בינונית-גבוהה במשך 10-12 דקות, עד שהתערובת תפוחה ומעובה מאוד. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד במרית.
יוצקים לתבנית ואופים 6-8 דקות עד שפני המוס נראים מעט יבשים, אבל המוס עדיין קצת רוטט. מצננים בתבנית על רשת כמה שעות בטמפרטורת החדר או כל הלילה בקירור לפני שפורסים.
אופן ההגשה: בוזקים מעל אבקת קקאו לקישוט, מקשטים בפטל טרי ומגישים עם קצפת רכה.