אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוף
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
מתכונים
 מרק עוף

  קדירת עוף ואורז ועוד כל מיני דברים טובים / אנה וגנר

ציון גולשים:  (47 מדרגים)
חומרים
4 ירכי עוף חתוכות - שוק לחוד, והכרע חתוכה לשניים
2 כוסות אורז לבן עגול
3 פלפלים - אדום, ירוק וצהוב, גדולים ובשרניים
1 פלפל אדום חריף מגורען וחתוך לטבעות דקיקות
2 סנטימטר שורש ג'ינג'ר טרי מגורר
2 עגבניות קלופות וקצוצות
2 בצלים גדולים קלופים וקצוצים
12 שיני שום קלופות ופרוסות דק
2 כפות מיץ ליים
5 כפות שמן לטיגון לא שמן זית
1/4 כוס חלב קוקוס
2 כוסות מרק עוף ביתי בלי קיצורי דרך (ראו מתכון מימין)
1 כף רום לבן, כפית סוכר
מלח לפי הטעם
זר נאה של כוסברה לסיום ההליך
כלים:
קערה שקית ניילון גדולה, מגבות נייר, כף מחוררת וקדירה - סיר רחב ושטוח עם מכסה הדוק
אופן ההכנה
  1. מערבבים בקערה מלח, רום, סוכר, מיץ ליים, ג'ינג'ר, 6 משיני השום הפרוסות ופלפל אדום חריף. משליכים לתוכה את נתחי העוף, ואת כל הכבודה שולחים לשקית ניילון גדולה. מהדקים את שוליה סביב העוף בשכבה אחת, ומקווים שכולו מכוסה במרינדה. נותנים לו לנוח בתוכה לפחות ארבע שעות, רצוי לא במקרר, שיתרגל לטעמים ויספוג מתוכם לתוכו.
  2. בקדירה, מחממים שמן ומאדים בתוכו את הבצל עד שישקיף ויזהיב מעט. מוסיפים את שיני השום הפרוסות שנותרו ואת הפלפלים. מטגנים-מערבבים על להבה בינונית 5 דקות, עד שהפלפלים מתרככים מעט, אבל רק מעט. בוזקים מעט מלח, מוציאים מן הקדירה בכף מחוררת ומניחים בקערה בה שכן העוף לראשונה.
  3. מגבירים את הלהבה ובודקים אם נותר בקדירה די שמן לטיגון העוף. אם לא, מוסיפים קצת – ניפטר מן השאריות אחר כך. מנגבים את פיסות העוף היטב, מחממים שמן ומטגנים אותן על להבה בינונית עד שיזהיבו יפה מכל הצדדים. בשום אופן לא זורקים את השקית עם שארית המרינדה, נזדקק לה בהמשך.
  4. כשהעוף זהוב, יוצקים עליו שתי כוסות מרק, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ – 10 דקות. מסירים מכסה, מוסיפים את המרינדה, חלב הקוקוס, העגבניות הקצוצות ותוכן הקערה. מערבבים. מוסיפים אורז. מערבבים שוב, טועמים ובודקים מליחות, מכסים, מביאים לרתיחה מהירה, מנמיכים להבה למינימום, מכסים ומבשלים בדיוק 18 דקות. מתקבלת קדירה ניחוחית מלאה אורז רך ועוף זהוב והמון צבעים וטעמים.
  5. לפני ההגשה, מערבבים לתוך הקדירה זר של כוסברה קצוצה. כמו באהבה, זה נשמע מסובך מעט עד שמתחילים, וכשמתחילים – אי אפשר להפסיק.




דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©