ynet - מאפה שבלולי פילו ותרד - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

מאפים מלוחים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  מאפה שבלולי פילו ותרד / איילת בן-יוסף

השבלולים לא צריכים להיות יפים ומושלמים כי ממילא מכסים אותם בבלילה ובסוף חותכים אותם בלי קשר לצורתם המקורית.

ציון גולשים:  (54 מדרגים)
חומרים (5 מנות)
כ- 8 עלי פילו (כחצי חבילה) מופשרים
1 חבילה (800 גרם) עלי תרד קפואים אפשר להשתמש גם בטריים, רק לא תרד טחון
250 גרם גבינה בולגרית מגוררת
200 גרם גבינת קשקבל או צהובה מגוררת
3 ביצים
1 קרטון (200 מ"ל) שמנת מתוקה
50 גרם חמאה מומסת
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  1. מפשירים את התרד, מסננים וסוחטים נוזלים. אפשר לעשות את זה במחבת וכך הנוזלים מתאדים תוך כדי בישול.
  2. מערבבים את התרד, ביצה אחת, הגבינה הבולגרית, הקשקבל ופלפל שחור (אין צורך להמליח, הגבינה הבולגרית מלוחה מספיק). שומרים בצד חופן קשקבל לפיזור מעל המאפה.
  3. מחממים תנור לחום של-180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית רחבה ושטוחה או עמוקה וצרה.
  4. פורשים את עלי הפילו על משטח העבודה ומברישים את השכבה העליונה בחמאה המומסת.
  5. מסדרים "פס" מהמילוי בתחתית עלה הפילו ומגלגלים לרולדה (אפשר גם שני עלים ביחד). את הרולדה מגלגלים לשבלול ומניחים בתבנית.
  6. חוזרים על הפעולה עד שנגמר המילוי - אחרי כ-8 שבלולים. אם בחרתם בתבנית השטוחה - מסדרים את השבלולים בצפיפות בתבנית. אם בחרתם בתבנית עמוקה – מסדרים את השבלולים בשתי שכבות אחת על גבי השניה.
  7. בכלי נפרד טורפים את שתי הביצים הנותרות ואת השמנת. ממליחים ומפלפלים ויוצקים את הבלילה על גבי המאפה.
  8. מפזרים למעלה את הקשקבל ששמרנו בצד ומכניסים לתנור ל-40 דקות.
  9. מוצאים ונותנים למאפה והתקרר ולהתייצב מעט. פורסים בלי להתחשב במיקום השבלולים, כך תקבלו פרוסות יפות ושוות.
  10. אפשר להכין את המאפה בשכבה אחת או שתיים.
  11. תוספות החלפות ושאר ירקות:  מתעקשים על עלי תרד טריים? נוטלים 1 ק"ג תרד טרי, קוצצים ומבשלים על אש קטנה עם מעט שמן עד שכל העלים נובלים והנוזלים מתאדים. אח"כ ממשיכים כרגיל.
    באותה שיטה - אפשר החליף את התרד במנגולד טרי.
  12. ליד המאפה אפשר להגיש רוטב יוגורט מתובל: בנענע, עירית ושום.
  13. אפשר לגוון עם הגבינות: גבינת פטה, "חמד", צפתית או אפילו ריקוטה, יכולות להחליף את הבולגרית. את הקשקבל יכולה להחליף כל גבינה "צהובה" קשה.
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©