אינטרנט
  |
ynet
  |
בעלי מקצוע
  |
קניות
  |
ספקים למשרד
חפשו אתרים
אוכל
טעימה מהגליל
▪
אוכל, יצירה, חוויה
▪
עושים שוק
▪
חיי מדף
▪
מתכונים לשבועות
▪
פרויקט סבתא
▪
שבועות טעים ומשפחתי
▪
מתכונים
▪
מתכונים לראש השנה
▪
הכל דבש
▪
מפת הפרה
▪
יין, אלכוהול וחיי לילה
תוספות
הדפס מתכון
שלח מתכון לחבר
תגובה למתכון
אורז חגיגי עם אגוזי מלך
/ ירון אלמוג
ציון גולשים:
(31 מדרגים)
חומרים (4 מנות)
1.25 ליטר מים
1 ק"ג אורז
500 גרם בשר כתף
1/2 כוס שמן לטיגון
2 תפוחי אדמה פרוסים
250 גרם תמרים מיובשים
250 גרם צימוקים
300 גרם אגוזי מלך קצוצים
1 חבוש חתוך לרבעים
קינמון
מלח פלפל, כורכום
אופן ההכנה
מרתיחים בסיר גדול ליטר מים. מוסיפים את האורז עם מעט מלח ומבשלים עד שהגרגרים רכים. שופכים את האורז למסננת ונפטרים מהנוזלים העודפים.
חותכים את הבשר לקוביות בגודל 2X2 ס"מ, מטגנים אותן בחצי כוס שמןומניחים בצלחת נפרדת.
מוסיפים לסיר (מבלי להיפטר משמן הטיגון)1 כפית כורכום ורבע כוס מים ומסדרים את פרוסות תפוח האדמה בתחתיתו, עד לכיסוי מלא של התחתית.
על תפוחי האדמה מניחים חצי מכמות האורז, על האורז מסדרים את הבשר, ועליו בוזקים את הפלפל והקינמון.
מכסים את הבשר ביתרת האורז, על האורז מניחים את הפירות, ומתבלים בפלפל שחור.
מכניסים את הסיר לתנור ואופים בחום נמוך מאוד כ- 3-4 שעות.
דרגו:
1
2
3
4
5
גרוע
מצוין
תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות
כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט
©