מערבבים בקערת המיקסר את החלב והשמרים ומפזרים מעל את הקמח.
בעזרת מטרפה ידנית ובקערה נפרדת מערבבים את הביצים, המלח ותחליף הסוכר. מוסיפים את התערובת לקמח ומתחילים בפעולת הלישה. לשים 8 דקות במהירות איטית ו- 3 דקות במהירות בינונית.
מוסיפים את החמאה החתוכה לקוביות קטנות ומערבבים במהירות בינונית עד שהחמאה נבלעת בבצק ומתקבל בצק בעל מרקם חלק. ממשיכים ללוש עוד מספר דקות. עוטפים בניילון נצמד.
משאירים את הבצק במשך שעה בטמפרטורת החדר עטוף בניילון נצמד, או עד שהוא מכפיל את נפחו. פותחים את הניילון הנצמד, טופחים עליו בעזרת כפות הידיים ומוציאים ממנו את האוויר. עוטפים מחדש בניילון ומכניסים למקרר למשך 3-4 שעות (או ללילה אם מתכוונים לעבוד עם הבצק למחרת).
לאחר שנח הבצק במקרר, מוציאים אותו, מגלגלים לנקניק ופורסים לפרוסות ברוחב של 2 וחצי ס"מ. מגלגלים אותן לכדורים ומניחים להתפחה במשך שעתיים.
מורחים מעט שמן על כל סופגניה ואופים בתנור בחום של- 170 מעלות במשך 15-20 דקות, עד שהסופגניות בצבע שחום בהיר.